Folder Natuurlijk Papier & Karton

Samen staan we sterk!

In Nederland wordt er momenteel circa 2.609.000 ton papier en karton per jaar geproduceerd. Zo veel bedrijven Deze keten is zo groot. Samen staan we sterk

Papier en karton zijn zowel eeuwenoude als hedendaagse, innovatieve materialen. Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) is de enige partij die namens de hele keten het duurzame verhaal van papier en karton in de breedste zin uitdraagt. Wij geloven er in dat dit authentieke verhaal vele malen sterker wordt als we dit als keten met vereende krachten doen.

Word daarom partner van het IPK. Dan kunnen wij nu en in de toekomst namens, met en voor de hele keten het waardevolle verhaal van papier en karton blijven uitdragen.

Partners aangesloten

IPK bestaand sinds 1996

Papier en karton zorgt ervoor dat het slechte imago en de misvattingen in de industrie worden ontnomen. In 2000 startte het verhaal dat er veel bomen werden gekapt… Maar het verhaal is juist, dat papier en karton (met recycling) erg duurzaam is! Door fanatiek in te zetten op diverse platformen en nieuws /de waarheid te verspreiden zorgen we dat de branche niet leid onder … Wij vertellen vol passie het waardevolle verhaal van papier en karton.

Samen creëren we een duurzame samenleving door met passie het waardevolle verhaal van papier en karton te vertellen en via ons netwerk kennis te delen, waarmee jij en jouw lidorganisatie/ klant impact kunnen maken.

Bijna 90% van het nieuw papier gemaakt papier en karton wordt weer ingezameld!

Wat levert het jou op?

Kennisnetwerk – Een groot netwerk van ketenpartijen; dat maakt de stap om te sparren en samen te werken aan innovatieve, duurzame oplossingen alsmaar kleiner!

Zichtbaarheid – Een platform waar je jouw duurzame verhalen met een breed publiek kunt delen

Imago – Al deze betrouwbare informatie over papier en karton draagt bij aan een positieve beeld over duurzame grondstoffen, producten en de sector als geheel.

Bewustwording – Deze positieve houding zorgt ervoor dat men, van ontwerper tot consument, vaker kiest voor het recyclebare papier en karton.

Duurzame samenleving – Dit alles draagt bij aan een duurzame toekomst: met elkaar creëren we een duurzame samenleving

Bereik meer bezoekers

Deel je content, of laat een blog schrijven over jouw bedrijf of nieuwswaardig artikel. Wil je een blog? Geen probleem, of liever een LinkedIn Post? Ook mogelijk! Wij delen ook de content van onze partners voor een nog groter bereik..

Wist je dat...

hoge ‘domein autoriteit’ (de hoogste onder de nieuwssites op het gebied van duurzaamheid), goed voor de SEO! Ook voor sustainability adviesburo’s heel aantrekkelijk!

Eigen keurmerk

Coming soon!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Zorg dat we blijven bestaan

Heeft u interesse en wilt u meer weten (kosten e.d.) vul dan onderstaand formulier in en u hoort spoedig van ons! Ook kunt u hier een online afspraak maken om de mogelijkheden en kosten van een partnerschap door te spreken!

Idee voor samenwerking?

Heb je een eigen idee voor een samenwerking? Wij staan overal voor open, van kids tot… bestuurslid (meedenken) Vul ook het formulier hiernaast iN!

Laat ons jouw duurzame verhaal blijven delen!

Deelt jullie organisatie onze missie en passie en wil je bijdragen? De hele keten profiteert van voldoende kennis van de duurzame aspecten van papier en karton bij een brede doelgroep. Er zijn verschillende partnerships mogelijk. Neem contact met ons op en we vertellen graag meer over de mogelijkheden.

“ De kennis over papier en karton draagt bij aan een positieve houding t.o.v. hernieuwbare grondstoffen en duurzame producten.
Deze positieve houding leidt tot gedrag waarbij men vaker kiest voor het recyclebare papier en karton.
Er ontstaat een positief beeld van de sector m.b.t. duurzaamheid, innovatie, creativiteit wat op termijn bijdraagt aan studie- en beroepskeuze.
Dit alles draagt bij aan een duurzame toekomst voor al die organisaties die werken met papier en karton.

Lid worden