Folder Natuurlijk Papier & Karton

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Groot vertrouwen in Nederlandse magazines en nieuwsmedia

Op de site van de Media Magazine Association is te lezen dat Nederlanders vertrouwen in Nederlandse magazines hebben . Er blijkt groot vertrouwen te zijn in de informatie van tv, radio en de geschreven pers hebben; de zogenoemde traditionele media. 57 procent rekent deze media tot de favorieten, tegen 49 in de gehele EU. En waar het geschreven nieuws voor 39 procent van de Europeanen één van de favorieten is, is deze score bij de Nederlandse schrijvende pers (kranten en tijdschriften) aanzienlijk hoger (54 procent). Dat blijkt uit de nieuwe Eurobarometer Media & News Survey 2022. Lees het volledige bericht op de site van Trust in Media.

Naast het vertrouwen in Nederlandse magazines, hebben we op onze site meerdere artikelen gepubliceerd die verwijzen naar onderzoeken waaruit de voordelen van gedrukte media blijken:

Brecht Grieten, directeur van het KVGO, stipt eveneens in zijn blog de voordelen van gedrukte media aan. Hij pleit zeker niet voor print only; hij benadrukt juist de effectiviteit van een goede mix tussen digitaal en print: let’s go phygital. “Het frame bij velen is dat papier ouderwets, gedateerd en vervuilend is. Social media en andere online communicatiemiddelen lijken ook het meest effectieve (en het meest eenvoudige) communicatiemiddel te worden. Papier heeft zijn perceptie dus niet altijd mee, maar zoals vaak is de realiteit veel genuanceerder. Immers, papier kent veel voordelen om een boodschap over te brengen.”

Papier & Karton

5 september, 2022

Verder lezen

Schaarste papier en karton

Tijdig bestellen is essentieel om op tijd papier en karton geleverd te krijgen.

6 december, 2021

De papierfabriek als goede buur - luchtzicht met de buren in beeld

Medewerkers bij Smurfit Kappa Parenco als goede buur

Smurfit Kappa Parenco stelt alles in het werk om een goede buur te zijn en te blijven.

23 juni, 2022

Scholencampagne Informatiecentrum Papier & Karton

Basisscholen ontvangen een gepersonaliseerde schoolkrant met daarin allerlei wetenswaardigheden over papier en karton.

15 juni, 2022