Folder Natuurlijk Papier & Karton

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uitgeverij- en mediabedrijven

Uitgeverij- en mediabedrijven regelen alles rond publicaties van tijdschriften en boeken. Ze vormen de schakel tussen  redacteuren, drukkerijen en boekhandel. Een veelzijdig vak in een uitdagende markt: het medialandschap ontwikkelt zich in een rap tempo door zaken als digitalisering, robotisering, verduurzaming, wet- en regelgeving. 

"De roep om duurzame producten en bedrijven is groot. Ook de uitgeefbranche wil het iedere dag beter doen en duurzamere keuzes maken"

Met een omzet van 2,7 miljard euro en 13.500 werknemers, is de uitgeefsector de grootste branche binnen de media- en entertainmentindustrie. 

Duurzamer uitgeven is een groeiend onderwerp in deze sector. Een duurzame toekomst voor uitgeverijen houdt een wisselwerking in tussen het produceren van duurzame producten met een minimale impact op het milieu en het produceren van producten die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Dit evenwicht verschilt naargelang de behoeften van uitgevers, individuele boekprojecten en hun lezers. Samenwerking in de keten is van belang om milieuwinst te optimaliseren.

magazine
Oplage magazines per categorie (2022)
Bereik magazines per generatie (2023)