Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uitgeverij- en mediabedrijven

Uitgeverij- en mediabedrijven regelen alles rond publicaties van (vak)tijdschriften, kranten en algemene en educatieve boeken. Een veelzijdig vak in een uitdagende markt: het landschap ontwikkelt zich in een rap tempo door zaken als digitalisering, robotisering, verduurzaming, wet- en regelgeving.

"De roep om duurzame producten en bedrijven is groot. Ook de uitgeefbranche wil het iedere dag beter doen en duurzamere keuzes maken"

Met een omzet van 2,7 miljard euro is de uitgeefsector de grootste branche binnen de media- en entertainmentindustrie.

Sectorspecifieke cijfers over de tijdschriftenbranche zijn te vinden op de website van MMA. Cijfers over de boekenbranche zijn te vinden via de website van KVB Boekwerk en voor kranten kun je terecht op de website van NDP Nieuwsmedia.

Duurzamer uitgeven is een groeiend onderwerp in deze sector. Een duurzame toekomst voor uitgeverijen houdt een wisselwerking in tussen het produceren van duurzame producten met een minimale impact op het milieu en het produceren van producten die ontworpen zijn om lang mee te gaan. Dit evenwicht verschilt naargelang de behoeften van uitgevers, scholen, individuele boekprojecten en hun lezers. Samenwerking in de keten is van belang om milieuwinst te optimaliseren.

Meer informatie over duurzaam uitgeven is te vinden op de website Duurzaam Publiceren.

magazine

Ook partner worden van ons informatiecentrum?

Binnen de uitgeefsector is print een onderdeel van de mediamix. Printmedia zijn relevant, leerzaam, duidend, vertrouw-wekkend en inspirerend. Jullie kennen als geen ander de kracht van papier en karton en zetten dagelijks stappen richting duurzaam uitgeven.

Word partner van ons informatiecentrum en draag bij aan het verspreiden van kennis,  feiten, innovatieve voorbeelden en best practices zoals die van jullie over het duurzame papier en karton. Samen maken we het verschil.

Wij geloven namelijk in het authentieke, waardevolle verhaal van papier en karton. Een verhaal dat vele malen sterker wordt als we dit met vereende krachten uitdragen en zo samenwerken aan een duurzame toekomst.

264X390 adv partner

We hebben elkaar nodig!

Heb je ideeën waarover het IPK kan communiceren? Zijn er projecten die je samen wilt oppakken? Of wil je jouw nieuws graag delen? Als partner heb jij toegang tot ons mooie platform en uitgebreide netwerk. Vul onderstaand formulier in en laten we snel kennismaken om de mogelijkheden te bespreken. 

Logo Papier & Karton diapositief PNG