Select Page

Massief karton

Massief karton of Solid board wordt ook wel grijskarton genoemd. Het bestaat uit een aantal (drie tot zes) lagen papier. Die lagen worden in natte massief kartontoestand op de kartonmachine op elkaar geperst (het zogenoemde koetsen). De lagen zijn gemaakt van gerecycled papier en karton. Aan de boven- en onderzijde van het eindproduct kan een laag wit of bruin papier met vochtwerende eigenschappen worden geplakt. Doel: behoud van stevigheid in vochtige omstandigheden. Dikwijls wordt een coating aangebracht om het karton nog beter bestendig te maken tegen vocht. Massief karton kan zelfs in een waterdichte uitvoering worden geleverd. Dit karton wordt Sapino genoemd. Massief karton weegt tussen 500 en 1200 g/m². Massief karton kent een aantal unieke eigenschappen.

  • Milieuvriendelijk. Massiefkarton is gemaakt van gerecycled materiaal en 100% recyclebaar.
  • Maximale bescherming producten. Massiefkarton wordt op maat gemaakt voor de te verpakken producten, is bijzonder sterk, stoot- en scheurbestendig, speciaal ontworpen voor stabiele stapeling en beschermt producten in de gehele logistieke keten.
  • Vochtbestendig. De verpakking van massiefkarton behoudt haar vorm in een vochtige omgeving. Klimaatveranderingen hebben geen effect op de sterkte van de verpakking.
  • Efficiënt in de logistieke keten. Massief karton kent een laag volume omdat het zeer compact is.
  • Perfecte presentatie. Massief karton kent een hoge kwaliteit bedrukking waardoor een opvallende en onderscheidende presentatie mogelijk is. Ideaal voor branding en private labels.