Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Samen staan we sterk!

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) is dé plek voor informatie over duurzaam papier en karton. Wij geloven in het authentieke, waardevolle verhaal van papier en karton. Een verhaal dat vele malen sterker wordt als we dit met vereende krachten uitdragen en zo samenwerken aan een duurzame toekomst.  

Het IPK is de enige partij die namens, met en voor de hele keten het duurzame verhaal van papier en karton in de breedste zin uitdraagt. 

IPK bestaat sinds 1996

In Nederland maken we bijna 3 miljoen ton papier per jaar. Dit vormt de basis voor vele andere producten. Ieder schakel in de keten – grondstofleveranciers, papierproducenten, drukkerijen, uitgeverijen, verpakkingsbedrijven en verzenders – zet iedere dag opnieuw stappen om het werk nóg weer duurzamer te doen. Sinds 1996 maken diverse ketenpartijen zich  sterk om al deze mooie duurzame initiatieven een podium te geven, zodat niet alleen wij, maar iedereen, weet wat voor moois er in onze sector gebeurt. 

‘Een circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking, kennis en innovatie.’

logo verpact 

‘De VNP is trotse partner van het Informatiecentrum Papier & Karton, omdat het IPK het eerlijke, duurzame verhaal van papier en karton vertelt; daarvan heeft de gehele papier- en kartonketen profijt.’

Logo VNP zonder achtergrond

Bijna 90% van het in Nederland gemaakte nieuw papier en karton
bestaat uit gerecycled oud papier en karton

Wat levert het jou op?

Ons informatiecentrum zet zich in om het duurzame verhaal van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. Dit doen wij door het inzetten van ons netwerk, platform en bereik.

Concreet betekent dit dat wij met onze website, nieuwsbrief en socials en door middel van een jaarlijkse campagne de zichtbaarheid van onze boodschap vergroten. Met behulp van bijeenkomsten dragen we bij aan kennisoverdracht en leggen we verbindingen tussen diverse partijen, binnen en buiten de papierketen.

‘We kunnen als papierketen een krachtig geluid laten horen als we op communicatiegebied samenwerken.’

logo prn

netwerk van papier & karton

Wist je dat...

de ‘domein autoriteit’ van het IPK de hoogste is onder de nieuwssites op het gebied van duurzaamheid. Als partner van het IPK is dat ook goed voor jullie SEO. Ons platform vergroot de vindbaarheid en zichtbaarheid van jullie organisatie.

PLATFORM -  jullie duurzame verhalen delen met een breed publiek via onze kanalen en middelen
NETWERK - partijen uit de hele keten binnen handbereik
BEELDVORMING - betrouwbare informatie voor een positief beeld over duurzame grondstoffen, producten en de sector als geheel
BEWUSTWORDING - een positieve houding verkleint de stap naar het inzetten van het recyclebare papier en karton
DUURZAME TOEKOMST - dit alles draagt bij aan een duurzame toekomst: met elkaar creëren we een duurzame samenleving

Laat ons jouw duurzame verhaal blijven delen!

Deelt jullie organisatie onze missie en passie en wil je bijdragen? De hele keten profiteert van voldoende kennis van de duurzame aspecten van papier en karton bij een brede doelgroep. Er zijn verschillende partnerships mogelijk. Neem contact met ons op en we vertellen graag meer over de mogelijkheden.

We hebben elkaar nodig!

Heb je ideeën waarover het IPK kan communiceren? Zijn er projecten die je samen wilt oppakken? Of wil je jouw nieuws graag delen? Als partner heb jij toegang tot ons mooie platform en uitgebreide netwerk. Vul onderstaand formulier in en laten we snel kennismaken om de mogelijkheden te bespreken. 

Als bestuurlijk partner van het IPK praat en beslist het KVGO actief mee over de richting en de boodschap die de organisatie uitdraagt. Wij vinden het belangrijk dat er een duidelijk en eerlijk beeld bestaat over drukwerk en de geweldige mogelijkheden die drukwerk de wereld biedt!

KVGO logo
Logo Papier & Karton diapositief PNG