Folder Natuurlijk Papier & Karton

Papierfabrieken

In Nederland zijn twintig productielocaties voor papier en karton. De papierindustrie speelt een grote rol in onze overgang naar een duurzamere maatschappij, waarbij volledige biobased processen de norm zijn. De uitdaging van verduurzaming leidt tot spannende combinaties van onverwachte nieuwe grondstoffen en geavanceerde hightech processen.

"Papier- en kartonbedrijven lopen voorop op het gebied van verduurzaming blijkt uit analyse van de Nederlandse Emissieautoriteit"

Papier en karton worden in Nederland met moderne, indrukwekkende machines gemaakt die op technisch gebied veel te bieden hebben. De twintig fabrieken lopen voorop met hergebruik van materialen: 87 procent van de grondstoffen bestaat uit oud papier. Van Franeker tot Maastricht en van Velsen-Noord tot Doetinchem wordt elke kans aangegrepen om nieuwe, innovatieve, duurzame soorten papier en karton te maken. Mooie uitdagingen waar vierduizend medewerkers dagelijks enthousiast aan werken. Kijk voor de lijst met Nederlandse papierfabrieken op de website van de Koninklijke VNP.

chiranjeevi-a-xVfnun1nWsU-unsplash

De sector in cijfers (2020)

De papiersector: continu in ontwikkeling

Human Factory is de HRD-autoriteit gericht op de papierindustrie. De professionals van Human Factory investeren samen met de opdrachtgevers in de continue ontwikkeling van vakmensen met behulp van training, coaching en advies. Dankzij de uitgebreide expertise op het vlak van HR en brede kennis van de sector benut de papierindustrie het beste ‘uit verschillende werelden’.

Human Factory biedt diverse opleidingen en (in-company) trainingen voor verschillende functies en niveaus binnen de papiersector. Van de praktijkgerichte (BBL) mbo-opleiding procesoperator in de ‘De Papierschool’ én de training praktijkbegeleider, tot cursussen Meet- en Regeltechniek en Paper Science Technology om je bij te laten scholen in de laatste innovaties.