Brochure Mythen & Feiten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Papierfabrieken

In Nederland zijn zeventien productielocaties voor papier en karton. De papierindustrie speelt een grote rol in onze overgang naar een duurzamere maatschappij, waarbij volledige biobased processen de norm zijn. De uitdaging van verduurzaming leidt tot spannende combinaties van onverwachte nieuwe grondstoffen en geavanceerde hightech processen.

"Papier- en kartonbedrijven lopen voorop op het gebied van verduurzaming blijkt uit analyse van de Nederlandse Emissieautoriteit"

Papier en karton worden in Nederland met moderne, indrukwekkende machines gemaakt die op technisch gebied veel te bieden hebben. De twintig fabrieken lopen voorop met hergebruik van materialen: 87 procent van de grondstoffen bestaat uit oud papier. Van Franeker tot Maastricht en van Velsen-Noord tot Doetinchem wordt elke kans aangegrepen om nieuwe, innovatieve, duurzame soorten papier en karton te maken. Mooie uitdagingen waar vierduizend medewerkers dagelijks enthousiast aan werken. Kijk voor de lijst met Nederlandse papierfabrieken op de website van de Koninklijke VNP.

chiranjeevi-a-xVfnun1nWsU-unsplash