Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Papier- en kartonfabrieken

In Nederland zijn twintig productielocaties voor papier en karton. De papierindustrie speelt een grote rol in onze overgang naar een duurzamere maatschappij, waarbij volledige biobased processen de norm zijn. De uitdaging van verduurzaming leidt tot spannende combinaties van onverwachte nieuwe grondstoffen en geavanceerde hightech processen.

"Papier- en kartonbedrijven lopen voorop op het gebied van verduurzaming blijkt uit analyse van de Nederlandse Emissieautoriteit"

Papier en karton worden in Nederland met moderne, indrukwekkende machines gemaakt die op technisch gebied veel te bieden hebben. De twintig fabrieken lopen voorop met hergebruik van materialen: 87 procent van de grondstoffen bestaat uit oud papier. Van Franeker tot Maastricht en van Velsen-Noord tot Doetinchem wordt elke kans aangegrepen om nieuwe, innovatieve, duurzame soorten papier en karton te maken. Mooie uitdagingen waar vierduizend medewerkers dagelijks enthousiast aan werken. Kijk voor de lijst met Nederlandse papierfabrieken op de website van de Koninklijke VNP.

chiranjeevi-a-xVfnun1nWsU-unsplash

De sector in cijfers (2022)

De papiersector: continu in ontwikkeling

Human Factory is de HRD-autoriteit gericht op de papierindustrie. De professionals van Human Factory investeren samen met de opdrachtgevers in de continue ontwikkeling van vakmensen met behulp van training, coaching en advies. Dankzij de uitgebreide expertise op het vlak van HR en brede kennis van de sector benut de papierindustrie het beste ‘uit verschillende werelden’.

Human Factory biedt diverse opleidingen en (in-company) trainingen voor verschillende functies en niveaus binnen de papiersector. Van de praktijkgerichte (BBL) mbo-opleiding procesoperator in de ‘De Papierschool’ én de training praktijkbegeleider, tot cursussen Meet- en Regeltechniek en Paper Science Technology om je bij te laten scholen in de laatste innovaties.

Ook partner worden van ons informatiecentrum?

“De VNP kan heel kort zijn over waarom het trotse partner is van het Informatiecentrum Papier & Karton: omdat het IPK het eerlijke, duurzame verhaal van papier en karton vertelt en daarvan heeft de gehele papier- en kartonketen profijt.”

Wij geloven in het authentieke, waardevolle verhaal van papier en karton. Een verhaal dat vele malen sterker wordt als we dit met vereende krachten uitdragen en zo samenwerken aan een duurzame toekomst.

Word daarom ook partner van ons informatiecentrum en draag bij aan het verspreiden van kennis,  feiten, innovatieve voorbeelden en best practices zoals die van jullie over het duurzame papier en karton. Samen maken we het verschil.

tekst propositie
Logo Papier & Karton diapositief PNG