Select Page
Van 19 t/m 27 oktober staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week.

Op honderdtwintig plaatsen in de stad tonen drieduizend ontwerpers hun creatieve kunsten. Dit jaar is er een belangrijke rol weggelegd voor papier en karton: Maloe, Wietske, Marjanne en Kim bouwen namens de Nederlandse papier- en kartonwereld een duurzame, herbruikbare Paper City in TAC, een van de hoofdlocaties van de DDW.

Met papier en karton als medium worden systemen, architectuur en infrastructuur van het stedelijk landschap onderzocht. Parallel aan de expositie vindt een programma plaats dat bezoekers uitnodigt te experimenteren en de grenzen (van papier) op te zoeken.

Alles speelt zich af binnen de speculatieve Paper City. De ontwerpers cureren de ruimte met werk en ideeën rondom de materialiteit van papier en de locatie nodigt uit tot een gesprek. Binnen Paper City richten zij zich op twee aspecten: ze onderzoeken het nieuwe fundament van de stad dat zich tegenwoordig manifesteert in tijdelijkheid. Daarnaast experimenteren zij met papier als fysiek materiaal en verdiepen zich in de waarde hiervan als methodiek voor het onderzoek.