Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Logo Stichting Informatiecentrum Papier & Karton

Het Informatiecentrum Papier & Karton is dé plek voor informatie over duurzaam papier en karton. Papier en karton zijn dé duurzame, recyclebare materialen van vandaag en morgen en spelen een belangrijke rol in een duurzame, circulaire samenleving. Jong en oud, consument en bedrijf kunnen hier informatie vinden over duurzaamheid & recycling, hoe papier wordt gemaakt en welke toepassingen papier allemaal kent.   

Stichting Informatiecentrum Papier & Karton is in 1996 opgericht door diverse ketenpartijen. Met elkaar maken zij zich hard voor verduurzaming van de sector en dragen zij met hun producten en dienstverlening bij aan de circulaire economie. Ketenpartijen die ook hun betrokkenheid willen tonen en een rol hierin willen pakken zijn welkom om zich aan te sluiten bij stichting Informatiecentrum Papier en Karton. 

Onze missie

Het Informatiecentrum Papier & Karton is een kennisplatform over de duurzaamheid van papier en karton en wil hiermee bijdragen aan bewustwording binnen én buiten de keten.   

“Het gaat erom dat je er alles aan doet je ecologische voetafdruk zo gering mogelijk te maken. Dat is een permanente uitdaging waarbij je laat zien dat je goede stappen zet, maar ook waar nog verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Die verbeterslagen maak je niet alleen, maar met de hele papierketen: van inkoop tot de markt. 

Ontmoet onze partners

Stichting Papier Recycling Nederland (PRN)

Postbus 735
2130 AS Hoofddorp
020 – 654 09 89
helpdesk@prn.nl
www.prn.nl

Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en Kartonfabrieken (VNP)

Postbus 731
2130AS Hoofddorp
020 – 654 30 55
info@vnp.nl
www.vnp.nl

Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO)

Boeing Avenue 209
1119 PD Schiphol-Rijk
020 – 543 56 78
info@kvgo.nl
www.kvgo.nl

Over PRN

PRN werkt namens het bedrijfsleven samen met gemeenten aan een optimale papierrecycling. Op de website van PRN is meer informatie te vinden over:  

Over VNP

De VNP is de branchevereniging van 17 Nederlandse papier- en kartonproducenten. De VNP helpt leden op het gebied van milieu, energie, innovatie, veilig werken, human talent en communicatie.

De papiersector is hightech en duurzaam en maakt producten die iedereen 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikt.

Over KVGO

Het KVGO vertegenwoordigt, versterkt, vernieuwt en verbindt ruim 600 bedrijven in de grafische sector. Onze leden zijn actief in de hele breedte van de branche, van ZZP’ers en kleinschalige familiebedrijven tot grote internationale ondernemingen. Met elkaar maken we ons sterk voor een gezonde, toekomstbestendige en innovatieve grafimediabranche.

Bureau & Bestuur

Het IPK bestaat uit één medewerker en vijf bestuursleden.

Maroesja Kuut – operationeel manager 

Henk van Houtum – voorzitter 

Brecht Grieten – vice-voorzitter (directeur KVGO)  

Gerard Nijssen – penningmeester (directeur Recycling.nl)  

Hielke van den Brink – bestuurslid (directeur Papier Recycling Nederland) 

Gerrit Jan Koopman – bestuurslid (directeur Koninklijke VNP) 

Logo Papier & Karton diapositief PNG