Select Page

Anti-greenwashing

Greenwashing is het zich groener of maatschappelijk meer verantwoord voordoen dan een bedrijf of organisatie daadwerkelijk is. Niet elke organisatie dieGreenwashing-alles-wat-je-moet-weten-over-groene-leugens1-744x373 aan greenwashing doet, doet dit bewust. Er zijn echter bedrijven die greenwashing gebruiken om milieutechnisch of maatschappelijk verantwoord over te komen, terwijl ze weten dat ze het niet zijn.

Papier en karton hebben geregeld van doen met verschillende vormen van greenwashing. Bedrijven, zoals banken en verzekeraars, confronteren hun klanten bijvoorbeeld met de aankondiging dat zij stoppen met papieren communicatie. Dit zou handiger en duurzamer zijn. De duurzaamheidsclaim wordt zonder enige onderbouwing gedaan, is vaak onjuist.

In het kader van de campagne Natuurlijk Papier en Karton schrijft Papierenkarton.nl genoemde bedrijven aan en wijst hen op het misleidende karakter van de communicatie. Inmiddels hebben diverse grote bedrijven, zoals banken, hun communicatie aangepast. Mogelijke, voor papier en karton schadelijke gevallen van greenwashing kunnen worden gemeld via info@papierenkarton.nl. Papierenkarton.nl zal overgaan tot actie.