Select Page

Winnaar Smurfit Kappa Design Challenge

06/11/2017

Papier- en kartonfabrikant Smurfit Kappa ging het afgelopen jaar een samenwerking aan met met de opleiding Art and Design van de ArtEZ Institute of Arts: de Smurfit Kappa Design Challenge. Studenten  uit het afstudeerjaar kregen een opdracht om een innovatief concept te ontwikkelen met papier en/of karton. Een en ander stond onder supervisie van Het Instituut te Amsterdam. Uit de inzendingen werden vijf finalisten geslecteerd. Vervolgens werd één winnaar gekozen. De finalisten mochten zichzelf presenteren op de Dutch Design Week (DDW) waar Smurfit Kappa een indrukwekkende en bijzonder goed bezochte stand had ingericht in het Klokgebouw. Tijdens de DDW werd de winnaar van de  Design Challenge gekozen. Dat was Nine Parre.

Nine benaderdt het materiaal karton vanuit een creatieve en kunstzinnige hoek. Haar winnende project draagt de naam Tafelscherm. Het stijve karton is getransformeerd tot een draagbaar tafelscherm met glooiende lijnen en kleurrijke prints. Het scherm biedt privacy in een café, kantoortuin of flexplek, kan met een blad ook worden gebruik als werkplek om staand aan te werken. Lees meer...

De nu al succesvolle eerste editie van de Smurfit Kappa Design Challenge zal in 2018 een vervolg krijgen. In samenwerking met Het Instituut en andere partners zal de tweede editie worden uitgebreid naar alle afstuderende studenten van relevante opleidingen aan de hogescholen en universiteiten in de Benelux.