Select Page

Week van het papier: 12 – 18 mei 2014

06/05/2014

Komende week vindt de eerste Week van het papier plaats. Het betreft een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement van de Nederlandse papierindustrie. De focus van deze eerste editie van de Week van het papier ligt op de arbeidsmarkt. In de komende jaren ontstaan honderden vacatures in de papiersector. Techniekstudenten, werkzoekenden, maar ook basisschoolleerlingen wordt een kijkje gegund in de keuken van de papierproductie. Acht papierfabrieken doen mee.

Collega’s gezocht

De papier- en kartonindustrie is een bijzondere en uiterst innovatieve sector. De duurzame natuurproducten papier en karton worden in een hightech omgeving gemaakt. De sector zet vol in op verduurzaming en energiereductie en heeft arbeidsveiligheid hoog in het vaandel. Daarnaast biedt zij vele opleidingsmogelijkheden en carrièreperspectieven. De komende jaren ontstaat behoefte aan nieuwe, ambitievolle, technisch opgeleide collega’s.

Wat gebeurt er in de Week van het papier?

In Velsen (Crown Van Gelder) en Roermond (Smurfit Kappa Roermond Papier) kunnen  basisonderwijsleerlingen het productieproces van papier en karton komen bekijken. Parenco nodigt werkzoekenden uit om de fabriek in Renkum te bezichtigen. Huhtamaki – producent van onder meer eierenverpakkingen – verwelkomt hbo-studenten te Franeker. Schut Papier (Heelsum), Van Houtum (Swalmen), Sappi Limburg (Maastricht) en Mayr-Melnhof (Eerbeek) organiseren eveneens activiteiten tijdens de Week van het papier. Het complete programma is te vinden op www.weekvanpapier.nl.