Select Page

Verantwoordelijkheid supermarkt voor plastic soep

29/04/2018

De Plastic Soup Surfer is bekend. Merijn Tinga vraagt met niet aflatende energie aandacht voor het probleem van plastic rommel in ons water. Op politiek vlak had hij bijna een verbod op single use plastic flesjes voor elkaar. De Kamer koos uiteindelijk echter voor een veilige optie waarmee het bedrijfsleven langer de kans krijgt om zich te ontdoen van deze drankverpakkingssoort. Om datzelfde bedrijfsleven meer bewust te maken van zijn rol in de globale vervuiling introduceert de Plastic Soup Surfer het desbewustheidsexploot. Bedrijven en hun bestuurders worden zich hiermee formeel bewust van de gevaren en gevolgen van plastic in het milieu. Dit impliceert directe verantwoordelijkheid. Het door een deurwaarder officieel overhandigde stuk zal het ijkpunt zijn voor de juridische afhandeling van toekomstige schade.

De Plastic Soup Surfer heeft hiervoor een Crowdfunding opgezet en heeft nog enkele sponsors nodig. Doneren kan al vanaf 5 euro.

Tip voor de bestuurders en bedrijven die single-use plastic gebruiken: er is voor veel producten een prima alternatief dat is gemaakt van oudpapier dan wel een hernieuwbare grondstof, dat CO2 opslaat en dat prima recyclebaar is: karton.