Select Page

Reclamecampagne voor papieren draagtas

13/06/2013

Met een wereldwijd verbruik van ruim één biljoen stuks per jaar is de plastic tas – met olie als basisgrondstof – een belangrijke bedreiging voor het milieu. Plastic zorgt voor veel afval en CO2-uitstoot. Italië heeft als eerste EU-land het gebruik van plastic tassen verboden. In Italië werden per jaar gemiddeld 20 miljard plastic tasjes gebruikt: 400 tasjes per inwoner, meer dan een tas per dag! Met het verbod realiseert Italië een CO2-besparing van 180.000 ton per jaar.

Winkels stappen over op het gebruik van tassen van afbreekbare of recyclebare materialen, zoals papier. Of op de katoenen tas. Veel klanten zijn zich niet of nauwelijks bewust van de milieu-impact van hun dagelijkse consumptiepatroon. Iedere dag wordt wel een plastic tasje in ontvangst genomen. Dat belandt in de afvalbak en wordt vervolgens weer verbrandt.

Papierfabrikant Mondi is een campagne gestart om de populariteit van papieren draagtassen onder zowel retailers als consumenten in Europa te vergroten. Het onderwerp duurzaamheid staat daarbij centraal. En terecht. Papieren tassen betekenen (her)gebruik van hernieuwbare grondstoffen. De essentie van een circulaire economie.