Select Page

Interactieve print

19/01/2016

Onderzoekers van de Media Innovation Studio van de Britse University of Central Lancashire hebben onlangs een nieuwe vorm van interactief drukwerk gepresenteerd. Papier van (bijvoorbeeld) een krant wordt bedrukt met geleidende inkt. Via deze inkt krijgt de lezer meer informatie op zijn smartphone. Hoe werkt dat?

In de geprinte tekst wordt de mogelijkheid geboden tot meer informatie. De mmogelijkheid wordt weergegeven door middel van buttons bij de tekst. Wanneer de lezer de button aanraakt wordt via de inkt connectie gemaakt met een content management systeem van de uitgever. Vervolgens kan de lezer op zijn smartphone bij de tekst behorende audio of beeld bekijken.

De lezer heeft een zogenaamde Ekko (zie foto) nodig, een clip die de aanraking van de inkt herkent en verbinding maakt met de digitale content. Het product is in meerdere opzichten interssant. Het biedt niet alleen verrijking van de gedrukte content, het geeft de uitgever/adverteerder ook data over het leesgedrag en zorgt voor traffic naar zijn website. Lees meer op de website van de Drupa.