Select Page

Fruit langer vers en gezond in verpakking van golfkarton

01/07/2016

Recent onderzoek toont aan dat fruit dat is verpakt in golfkartonnen dozen tot 3 dagen langer houdbaar is dan fruit dat wordt vervoerd met plastic kratten. Ook vermindert de kans op microbiologische besmetting van groenten en fruit door het gebruik van golfkarton. De kans op voedselvergiftiging (als gevolg bederf) neemt hierdoor eveneens af. Niet alleen het klimaat, ook de volksgezondheid is gebaat bij een keuze voor golfkarton.
Verse groenten en fruit kunnen bij onjuist vervoer oorzaak zijn van voedselvergiftiging. Wetenschappers van de Universiteit van Bologna hebben onderzocht wat de rol van de verpakking hierbij is. Zij analyseerden de uitwisseling van microben tussen product en verpakking. Verschillende soorten verpakkingsmaterialen werden bekeken. De uitkomsten van het onderzoek laten grote verschillen zien, bijvoorbeeld tussen plastic kratten (RPC’s) en dozen van golfkarton.

Door gebruik van golfkartonnen verpakkingen neemt de kans op besmetting met micro-organismen en daardoor mogelijk voedselvergiftiging aanzienlijk af, kan het fruit langer worden bewaard en blijft de versheid, geur, uiterlijk en smaak van het fruit beter behouden. Aanzienlijk beter dan bij het gebruik van plastic kratten, concludeert het onderzoek. Maar er is meer!

Peter van Ostaijen, directeur van brancheorganisatie CORRUGATED BENELUX ASSOCIATION: ‘Golfkarton zorgt er dus voor dat voedsel langer goed blijft. Daarmee draagt het bij aan het tegengaan van verspilling. Tel daarbij op de duurzame eigenschappen van golfkarton (het heeft een hernieuwbare bron en is recyclebaar) en de keuze is helder. Wie gaat voor een duurzame, veilige en gezonde verpakking, kiest voor golfkarton‘.

Meer informatie

Persbericht van FEFCO – European Federation of Corrugated Board Manufacturers:

Contact

Peter van Ostaijen – Directeur Corrugated Benelux Association (CBA).

+31 (0)6 51 53 30 53
Peter.van.Ostaijen@golfkarton.org

www.golfkarton.org