Select Page

Expositie It’s a Wrap!

22/03/2012

In de hedendaagse consumptiemaatschappij zijn ze niet meer weg te denken; producten in verpakking. De tijd dat de verpakking slechts een doosje was is voorbij. Een verpakking geeft meerwaarde aan een product. Steeds vaker wordt de verpakking een belevenis. Met It’s a Wrap! onderzoekt KOP de kracht van de verpakking.

Hedendaagse kunstenaars en ontwerpers zoeken naar innovatieve manieren om producten zo duurzaam en mooi mogelijk te verpakken. De verpakking op zich wordt een belevenis. Op internet worden verpakkingsontwerpen als kunstwerken gepresenteerd. En kopen we niet steeds vaker iets omdat het in een mooie verpakking zit?

Vrijdag 30 maart opent bij Stichting Kop in Breda de expositie It’s a Wrap! De expo gaat over de kracht van verpakking. In het kader hiervan organiseert Kop een ontwerpwedstrijd. De opdracht van de wedstrijd luidt als volgt: maak een ontwerp waarbij de verpakking onderdeel is van het product. Alles is geoorloofd. Uit alle inzendingen selecteert Kop een aantal genomineerden, waarvan de prototypes gedurende twee weken gepresenteerd worden in de expositie It’s a Wrap! De twee winnende ontwerpen worden gekozen door een vakjury en een publieksjury. Inzenden kan tot en met 13 april 2012. De prijsuitreiking is op 18 mei. Meer informatie is hier te vinden.