Select Page

Expo over modernisme Nederlandse grafische vormgeving

05/07/2017

Op zoek naar een interessant en kunstzinnig uitje in de komende periode? Bezoek de overzichtstentoonstelling over het modernisme in de Nederlandse grafische vormgeving: Modernism: in print. De expoitie is te bezichtigen tot en met 1 oktober 2017.

Honderd jaar na de oprichting van de kunstbeweging De Stijl biedt deze tentoonstelling voor het eerst een overzicht van de Nederlandse grafische vormgeving die onder invloed van De Stijl en de buitenlandse avant-garde ontstond. Voor deze tentoonstelling is geput uit de eigen collecties van de Universiteit van Amsterdam, met name de Typografische Bibliotheek en ontwerpersarchieven.

Met drukwerk en uniek archiefmateriaal, zoals originele schetsen en ontwerpen, laat de tentoonstelling zien hoe het modernisme ons dagelijks leven lange tijd visueel domineerde met uiteenlopende grafische uitingen, van huisstijlen en affiches tot postzegels en fotoboeken. Ontwerpen van Piet Zwart, Dick Elffers, Jurriaan Schrofer, Wim Crouwel zijn te bewonderen, net als sleutelwerken van ontwerpers als El Lissitzky, Jan Tschichold en Karl Gerstner.

De Bijzondere Collecties bevinden zich aan de Oude Turfmarkt, tegenover de Munttoren. Oude Turfmarkt 129 – Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van de Universiteit van Amsterdam. 

citroen-ontwerp-karel-suyling-1960