Select Page

Eetbare verpakking hamburger

29/01/2013

Hamburgerketen Bob’s uit Brazilië heeft een nieuwe manier bedacht om (zwerf)afval tegen te gaan: de verpakking van de hamburgers is eetbaar! De verpakking is gemaakt van een soort rijstpapier dat samen met de burger kan worden opgegeten. De klant hoeft de hamburger niet meer uit te pakken, kan deze meteen met de verpakking opeten.

Het initiatief is onderdeel van een campagne om de onweerstaanbaarheid van hamburgers te illustreren. Volgens het bedrijf was er aan het einde van de campagne geen verpakking meer over. Daarmee biedt het concept een milieuvriendelijke oplossing voor het afvalprobleem. Of het idee van Bob’s een definitiever karakter krijgt is nog onduidelijk. Lees meer….

Zwerfafval is een fors (maatschappelijk) probleem. Behalve de ergernis die de rommel oplevert, kost het opruimen ervan ook veel geld (in Nederland in 2010: 250 miljoen euro). Naar schatting belandt ruim 4 procent van het Nederlandse huishoudelijke restafval (zo’n 170 miljoen kilo) op straat in plaats van direct in de afvalcontainer. Zwerfafval bevat in verhouding veel verpakkingsmateriaal, zoals drankblikjes en snoepwikkels.