Select Page

DS Smith lanceert Social Distancing Solutions

28/05/2020

DS Smith – verpakkingsgigant met meerdere fabrieken in Nederland – ontwikkelde duurzame en recyclebare kartonnen oplossingen om social distancing mogelijk te maken in industriële omgevingen, kantoorgebouwen, wachtkamers, winkels, scholen, horecagelegenheden en openbare ruimtes.

Social distancing: ook in krappe ruimtes
Door heel Europa werkten zevenhonderd designspecialisten van DS Smith samen om aan deze opkomende behoefte te voldoen. Samen ontwikkelden zij innovatieve oplossingen die een antwoord vormen op zowel de behoefte aan veiligheid als flexibiliteit. De scheidingswanden zijn zelfdragend, snel en eenvoudig te monteren en kunnen regelmatig worden vervangen om mogelijke kruisbesmettingsrisico’s te beperken. Naast de fysieke scheiding, kunnen bedrukkingen met bijvoorbeeld instructies of waarschuwingen verder bijdragen aan het in goede banen leiden van social distancing.

Van veldhospitaal in Portugal tot supermarkt in Zweden
Philip Bautil, managing director Benelux bij DS Smith: “nu de samenleving mobieler wordt dankzij de versoepeling van de maatregelen, werken we nauw samen met klanten en lokale partners om socialdistancingoplossingen te produceren die veiligheid en gemoedsrust bieden in uiteenlopende omgevingen. Of het nu gaat om scheidingswanden die bedden in een veldhospitaal in Portugal veilig scheiden, schermen waardoor klanten van de Coop in Zweden hun boodschappen kunnen doen zonder te dicht bij andere klanten te staan of wanden om Nederlandse restaurantgasten een fijn en veilig avondje uit te bieden – we gebruiken onze expertise graag om oplossingen te bieden die de maatschappij helpen op soepele en veilige wijze uit de lockdown te komen.”

Donatie socialdistancingoplossingen aan scholen en zorginstellingen
DS Smith heeft daarnaast het initiatief genomen socialdistancingoplossingen te doneren aan twintig  scholen en zorginstellingen in de omgeving van haar Nederlandse vestigingen, met de wens op deze manier direct en lokaal bij te dragen aan een veilige en soepele transitie uit de lockdown. Bautil: “Ik ben erg trots op het hele team van DS Smith. Ze blijven in deze moeilijke tijd in contact met onze partners, klanten en met elkaar, waarbij ze in hoog tempo hun expertise in de praktijk brengen en innovaties ontwikkelen die het leven na COVID-19 zo goed mogelijk faciliteren”.

Social distancing met DS Smith