Select Page

Bibliotheek Rivierenland gaat voor duurzaam: plastic in de ban

13/01/2020

Bibliotheek Rivierenland (met vestigingen in onder andere Tiel, Geldermalsen en Zaltbommel) gaat voor groen: in samenwerking met boekenleverancier MedioEurope is besloten bibliotheekboeken niet langer te voorzien van een plastic kaftlaag. Dat maakt de boeken geschikter voor recycling én bespaart flinke hoeveelheden plastic.

Een bibliotheek met een achterland van 150.000 inwoners heeft gemiddeld 1 ton aan plastic in de rekken staan; op den duur komt dat op de afvalberg terecht. Dat is niet (langer) nodig: bibliotheek Rivierenland bewijst dat!

Deze bibliotheek kiest ervoor klimaatbewust met haar boeken om te gaan. Daarnaast willen ze bezoekers prikkelen. Deze manier van boeken leveren heeft naast duurzaamheid andere voordelen. De boeken liggen sneller in de bibliotheek vanwege de kortere verwerkingstijd en het draagt bij aan een duurzamer transportbeleid. Hierdoor levert de bibliotheek meer service én maken ze hun lezers bewust van duurzame keuzes.

De bibliotheek heeft tegenwoordig een belangrijke sociale functie. Bezoekers ontmoeten elkaar, ontdekken hun interesses en zijn ontvankelijk voor thema’s als duurzaamheid, een betere wereld en het opdoen van kennis. Bibliotheek Rivierenland speelt hierop in door samen met MedioEurope te kiezen voor een wereld met minder plastic en meer bewustzijn.