Select Page

Bedenk een idee om afval te verminderen

03/11/2015

In samenwerking met het ministerie van IenM organiseert Milieu Centraal van 21 tot en met 29 november 2015 in Nederland de Europese Week van de Afvalvermindering. Het doel van deze week is om meer aandacht te vragen voor afvalpreventie en afvalreductie. Doe mee als bedrijf, overheidsinstantie, school, NGO of als burger. Voer een actie uit rond afvalvermindering, hergebruik of recycling of neem als burger deel aan één van de vele acties.

Een wedstrijd is onderdeel van de Europese Week van de Afvalvermindering. Het beste idee wordt beloond met een award. Eén van de winnaars van vorig jaar was Unilever met een actie tegen voedselverspilling in keukens van restaurants.

De Nederlandse genomineerden voor de award worden bekend gemaakt op maandag 23 november tijdens de conferentie ‘Van Afval Naar Grondstof Buitenshuis’. Doe mee! De deadline voor het indienen van uw idee is zondag 15 november. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar michiel.vanesch@milieucentraal.nl. Na aanmelding worden een campagnepakket met tips en communicatiemiddelen verstuurd om het ingezonden idee te promoten. Meer informatie is te vinden op de website van de Europese Week van de Afvalvermindering.