Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mediakit

Folder Natuurlijk Papier & Karton

Wil je alle feiten en wetenswaardigheden over papier en karton op een rij? Bekijk dan onze folder.

Download de folder Natuurlijk Papier & karton

Special Duurzaamheid Papier & Karton

De special Duurzaamheid Papier en Karton bevat 4 pagina's met diverse artikelen over de voordelen en duurzame aspecten van papier en karton.

Download de special.

Flyers over onze lesmaterialen

Medewerker, docent of leerling? Onze communicatiemiddelen helpen je bij een (gast)les of het houden van een spreekbeurt. De link naar diverse flyers vind je onderaan deze pagina.

Naar webpagina Papier & Karton in de klas

Brochure Mythen & Feiten

De brochure Mythen en Feiten verschaft duidelijkheid over de duurzame aspecten van papier en karton om zo vooroordelen over papier en karton weg te nemen.

Download de brochure Mythen en feiten

Poster Kringloop Papier & Karton

Deze poster maakt het begrip kringloop helder door te laten zien hoe papier wordt gemaakt: eerst van verse vezels en daarna keer op keer van oud papier.

Download de poster Kringloop Papier & Karton

Roll-up banner Met elkaar creëren we een duurzame samenleving

Met deze roll-up banner spreken we de keten aan: dat we met elkaar werken aan een duurzame samenleving. Download de banner om de volledige opmaak te zien.

Download de roll-up banner Duurzame samenleving

Abri-poster Hernieuwbare bron

Deze abri-poster is geschikt voor grootformaat posters van 2 X 2 meter (ruim 25 mb). Dezelfde boodschap/ontwerp is ook beschikbaar als stopper. De download hiervan vind je onder het tabblad stoppers

Download de abri-poster Hernieuwbare bron

Infographic Keten papier en karton

Deze infographic brengt kort en bondig de keten van papier en karton in beeld en laat zien welke partners zich aan het IPK hebben verbonden. Onderaan de pagina is de infograhic in verschillende bestandstypen te downloaden.

Video De kracht van ketensamenwerking (origineel)

Diverse ketenpartijen geven aan wat de kracht van samenwerking binnen onze papierketen is en hoe zij hun steentje bijdragen aan een circulaire economie.

Naar video De kracht van ketensamenwerking (origineel)

Video De kracht van ketensamenwerking (ingekort)

Diverse ketenpartijen geven aan wat de kracht van samenwerking binnen onze papierketen is en hoe zij hun steentje bijdragen aan een circulaire economie.

Naar video De kracht van ketensamenwerking (ingekorte versie)

Video De kracht van ketensamenwerking (kort)

Over de kracht van samenwerking binnen onze papierketen.

Naar video De kracht van ketensamenwerking (kort)

De wereld van papier & karton deel 1: recycling & duurzaamheid

In ‘De wereld van papier & karton’ laten we in drie animaties de kringloop van papier en karton zien. Deel 1 geeft uitleg over duurzaamheid en recycling. We leggen uit dat de grondstof van bomen komt en zelfs nog vaker van oud papier.

Naar animatie 1: recycling & duurzaamheid

De wereld van papier & karton deel 2: maken van papier & karton

In ‘De wereld van papier & karton’ laten we in drie animaties de kringloop van papier en karton zien. In deel 2 laten we zien dat papierfabrieken deze grondstoffen verwerken tot grote rollen papier.

Naar animatie 2: maken van papier & karton

De wereld van papier & karton deel 3: werken met papier & karton

In ‘De wereld van papier & karton’ laten we in drie animaties de kringloop van papier en karton zien. In deel 3 is te zien dat allerlei bedrijven producten van papier maken die we overal tegenkomen. En die producten kunnen weer naar de oudpapierbak, zodat het hele proces weer van voor af aan begint.

Naar animatie 3: werken met papier & karton

Advertentie Natuurlijk Papier & Karton

Onze 5 stopperadvertenties vertellen kort en krachtig dat papier en karton natuurlijke materialen zijn, gemaakt van een hernieuwbare bron en dat het keer op keer te recyclen is. Onderaan deze pagina vind je in een zip-map de advertenties in verschillende formaten. t.b.v. online en drukwerk.

Advertentie Circulaire economie

Advertentie Natuurlijk papier en karton, de materialen voor een circulaire economie. Onderaan de pagina vind je de downloads.

Advertentie Hernieuwbare bron

Advertentie Natuurlijk papier en karton, hernieuwbare bron, keer op keer te recyclen. Onderaan de pagina vind je de downloads.

Advertentie Recycle

Advertentie Natuurlijk papier & karton, de krant van vandaag is de krant van morgen. Geef oud papier nieuw leven: recycle. Onderaan de pagina vind je de downloads.

Advertentie Word partner

Het duurzame verhaal van papier & karton krijgt meer bereik en wordt sterker als we dit met elkaar uitdragen. Daarom roept het informatiecentrum in deze online advertentie op om partner te worden. Onderaan de pagina vind je de downloads.

Duurzame feiten op rij

Duurzame feiten over papier en karton op een rijtje

Download deze JPG (600X400px)

IPK: het platform & netwerk voor betrouwbare informatie

IPK: platform & netwerk

Download deze PDF (105X95mm) NB! Voorbeeld wijkt af in kleur. Juiste kleur wordt na downloaden getoond

Logo Papier & Karton

Neem je een tekst over van het IPK of plaats je een artikel over ons? Dan kun je onderaan deze pagina ons logo downloaden om erbij te plaatsen.

Beeldmerk Papier & Karton

Neem je een tekst over van het IPK of plaats je een artikel over ons? Dan kun je hieronder ons beeldmerk downloaden om erbij te plaatsen.

Partnerlogo IPK

Als partner van het Informatiecentrum Papier & Karton maakt je het mogelijk dat wij voor, namens en met de keten het duurzame verhaal van papier en karton kunnen delen. Ondersteun je het IPK financieel? Laat het dan zien door het partnerlogo in je communicatie-uitingen mee te nemen! Onderaan deze pagina vind je het partnerlogo in verschillende bestandstypen.

Onze artikelen

Voedselveiligheid – minerale oliën in voedsel afgenomen

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid.

20 december, 2019

foto brein en boeken in special duurzaamheid papier & karton

Lezen en schrijven vanaf papier goed voor ontwikkeling kind

Diverse experts, waaronder Erik Scherder, geven aan dat lezen en schrijven vanaf papier goed is voor de ontwikkeling van het kind.

16 oktober, 2023

Klimaatdoelstellingen? Keten laten we samenwerken!

Blog van Bram ter Beek (KVGO) over samenwerken aan klimaatdoelstellingen.

24 januari, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG