Select Page

Lespakket PAPIER & KARTON

Kranten, dozen, toiletpapier, enveloppen, stripboeken, zakdoeken….papier en karton zijn er altijd en overal, 24 uur per dag. Wist je ook dat papier en karton zeer duurzame materialen zijn? Wist je dat papier en karton zeven keer kunnen worden hergebruikt? Dat het grootste deel van het in Nederland op de markt gebrachte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt? En dat 85% van het in Nederland geproduceerde papier en karton is gemaakt van oud papier? Nederland is wereldkampioen in het verzamelen van gebruikt papier en karton.

Het lespakket PAPIER & KARTON bevat lessen waarin het gebruik, de recycling en de relatie met het milieu uitgebreid worden behandeld. Het lespakketlespakket 1  is een initiatief van Papierenkarton.nl en KlasseTV. Het is gemaakt voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De leerlingen gaan op creatieve wijze aan de slag met papier en karton. Kinderen laten in tien creatieve video’s zien hoe gebruikt papier en karton een tweede leven kan worden gegeven. Van oudpapier en karton worden prachtige tassen, kledingstukken, zelfportretten en natuurcollages gemaakt. Het lespakket is inmiddels gebruikt door meer dan 75.000 leerlingen.

KlasseTV

Het lespakket wordt aangeboden door Papierenkarton.nl en is het resultaat van een inspanning van de keten van papiergebruikers, verenigd in de stichting Papier Recycling Nederland (PRN). Het pakket is gemaakt door Klasse TV, de internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Na registratie bij Klasse TV kan het lespakket worden gebruikt.

Enkele creatieve lessen