Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Werkstuk en spreekbeurt

Het is zover. Het is jouw beurt om een spreekbeurt en/of een werkstuk te maken. Gelukkig kunnen wij jou daar een handje bij helpen. We hebben zelfs een voorbeeld van een powerpointpresentatie gemaakt. En op onze site vind je natuurlijk heel veel informatie over papier en karton. Zo sta jij straks met een goed verhaal voor de klas!

Stap 1: kies je onderwerp en zoek informatie

Je bent al op de site van Papier & Karton, dus dat is al een goed begin. Er valt heel veel over papier en karton te vertellen. Daarom kan het slim zijn om het iets kleiner te maken. Bijvoorbeeld door alleen over de geschiedenis te vertellen. Of misschien vind je het interessant om uit te leggen hoe papier wordt gemaakt? Je kunt ook uitleggen dat papier heel duurzaam is en dat dat helemaal niet ten koste gaat van bos.

TIP! Vraag het boekje Mythen en Feiten aan. Hierin staat ook heel veel informatie voor je spreekbeurt of werkstuk én je kunt het uitdelen aan je klasgenoten. 

Stap 2: maak van de informatie je eigen verhaal

Nu je weet wat je wilt vertellen, kun je van alle informatie je eigen verhaal maken. Als je iets niet snapt, probeer dan uit te vinden hoe het zit. Alleen dan kun je het ook goed aan je klasgenoten uitleggen. Soms helpt het op papier het hele verhaal uit te schrijven.

Stap 3: maak je presentatie

Nu je het verhaal compleet hebt, kun je een presentatie maken. Hierin zet je niet alles wat je wilt vertellen. Je neemt alleen de belangrijkste woorden of zinnen erin op. Plaatjes, afbeeldingen of video’s kunnen helpen om het verhaal beter uit te leggen.

Wij hebben alvast een powerpoint voor je gemaakt. Deze kun je aanpassen zoals jij wilt. Je kunt er meer dia’s inzetten. Je kunt afbeeldingen erin plaatsen. Of misschien heb je een goede video die je in je presentatie wilt laten zien. Ook hier is het belangrijk dat het jouw presentatie wordt.

TIP! Download deze presentatie die wij alvast voor je hebben gemaakt. Wel nog even zelf je verhaal erin zetten 😉 

Stap 4: oefenen en presenteren

Als alles klaar staat, kun je gaan oefenen. Lukt het om het verhaal uit je hoofd te vertellen? Als je al deze stappen volgt, dan kan het niet anders dan dat jouw spreekbeurt een groot succes wordt!

TIP! Oefen ook eens met je ouders, broer, zus, vrienden, opa of oma als publiek. 

Onze artikelen

Voedselveiligheid – minerale oliën in voedsel afgenomen

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid.

20 december, 2019

Papier en karton natuurlijk!

Waarom papier duurzaam is? Dat lees je hier!

23 augustus, 2021

Informatiecentrum Papier & Karton lanceert Materiaal Verduurzamingsplan

Handvatten voor organisaties om te verduurzamen met papier en karton.

1 december, 2018