Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Werkstuk en spreekbeurt

Het is zover. Het is jouw beurt voor een spreekbeurt en/of een werkstuk. Gelukkig kunnen wij jou daar een handje bij helpen, zodat jij straks met een goed verhaal voor de dag komt!

Onderwerp kiezen

Er valt heel veel over papier en karton te vertellen. Daarom is het slim om één onderwerp te kiezen, zodat je niet té veel vertelt. Kies bijvoorbeeld uit één van onderstaande onderwerpen: 

 

Je eigen verhaal

Nu je weet wat je wilt vertellen, kun je van alle informatie je eigen verhaal maken. Als je iets niet snapt, probeer dan uit te vinden hoe het zit. Alleen dan kun je het ook goed aan je klasgenoten vertellen of duidelijk in je werkstuk uitleggen. 

Animaties over de wereld van papier & karton

Leuk voor in je spreekbeurt! In ‘De wereld van papier & karton’ laten de kringloop van papier en karton zien. Deel 1 geeft uitleg over duurzaamheid en recycling. In deel 2 laten we zien dat papierfabrieken deze grondstoffen verwerken tot grote rollen papier en vervolgens maken allerlei bedrijven er producten van die we overal tegenkomen; dat is te zien in deel 3

Het eindresultaat

Nu je het verhaal compleet hebt, kun je een presentatie maken. Neem alleen de belangrijkste woorden of zinnen op. Plaatjes, afbeeldingen of video’s kunnen helpen om het verhaal beter uit te leggen. 

Wij hebben alvast een Powerpoint voor je gemaakt. Deze kun je aanpassen naar hoe het bij jouw verhaal past. 

 

Oefen & presenteer

Ken je het het verhaal uit je hoofd? Oefen ook op anderen! En laat je werkstuk  door iemand anders lezen. Let bij je spreekbeurt en werkstuk goed op dat je geen spelfouten maakt.

Als je al deze stappen volgt, dan kan het niet anders dan dat jouw spreekbeurt of werkstuk een groot succes wordt! Deel je het met ons op Insta?

Plan maken op papier

De onderdelen in een werkstuk

GRATIS TIP!

In de folder Natuurlijk Papier & Karton of op de poster Kringloop Papier & Karton vind je nog meer informatie.  

Je kunt de folder downloaden of aanvragen om uit te delen in je klas. 

De poster kun je opnemen in je werkstuk of bespreken tijdens je spreekbeurt. 

Onze artikelen

De Zoete Zusjes en papier & karton

3 maart, 2022

Scholencampagne Informatiecentrum Papier & Karton

Basisscholen ontvangen een gepersonaliseerde schoolkrant met daarin allerlei wetenswaardigheden over papier en karton.

15 juni, 2022

windmolens

Cluster 6 wil energietransitie sterke impuls geven

24 maart boden brancheverenigingen FNLI en VNP de Cluster Energie Strategie (CES) van ‘Cluster 6’ aan, aan minister Rob Jetten.

25 maart, 2022