Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Voor de leraren

Papier en karton zijn overal om ons heen: printpapier, kranten, tijdschriften, wc-papier, papieren zakdoekjes en heel veel verpakkingsmateriaal. Van kartonnen theedoosjes tot de verpakking waarin een wasmachine wordt vervoerd. Met ons gratis digitale KlasseTV lespakket maken kinderen uit groep 7 en 8 kennis met alle facetten van papier en karton. Ook is het mogelijk aanvullende middelen te gebruiken of aan te vragen, zoals onze folder Natuurlijk Papier & Karton.

Dit lespakket is leuk én leerzaam. De leerlingen doen quizzen, proefjes, maken zelf papier, gaan creatief aan de slag en leren via allerlei leuke video’s en opdrachten over alle kenmerken van papier en karton. Zo leren en ervaren ze zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met het recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast helpt het onderzoeken en creëren hen kritisch te denken en anders te kijken: oplossingsgericht! En natuurlijk wordt er veel samengewerkt, waarbij ze anderen helpen en van elkaar kunnen leren. Dit lespakket is daarmee een interessante aanvulling op het reguliere lesprogramma.

"Met elkaar aan de slag en zo leren hoe we allemaal kunnen bijdragen aan mooiere wereld"

Poster ‘Kringloop papier & karton’

Deze kringloopposter is ideaal voor in de klas. Op eenvoudige wijze vertellen we en laten we zien hoe papier wordt gemaakt. Eerst van verse vezels – meestal van hout van bomen – en daarna keer op keer van oud papier. De poster laat het begrip kringloop makkelijk uitleggen. 

Download onze kringloopposter hier

Onze artikelen

‘Neem verantwoordelijkheid voor onze planeet’

VNP organiseerde 18 mei het Fibre Future Festival dat in het teken stond van duurzaamheid en gedragsverandering.

24 mei, 2022

Papier en karton nóg duurzamer: 25 keer recyclen kan!

Uit een onafhankelijke studie blijkt dat papier en karton minstens 25 keer kunnen worden gerecycled.

17 januari, 2022

Lespakket papier & karton voor groep 7 & 8 gelanceerd

Dinsdag 27 oktober lanceert papierenkarton.nl in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool.

27 oktober, 2020