Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Voor de leraren

Papier en karton zijn overal om ons heen: printpapier, kranten, medicijnbijsluiters, tijdschriften, wc-papier, papieren zakdoekjes en heel veel verpakkingsmateriaal. Van kartonnen theedoosjes tot de verpakking waarin een wasmachine wordt vervoerd. Op onze site is allerlei informatie te vinden: van papier maken en werken met papier en karton tot aan de duurzaamheid en recycling van papier en karton. 

Lespakket over Papier & Karton

Met ons gratis digitale KlasseTV lespakket maken kinderen uit groep 7 en 8 kennis met alle facetten van papier en karton. Daarnaast is het mogelijk aanvullende middelen aan te vragen, zoals onze folder Natuurlijk Papier & Karton en de poster Kringloop Papier & Karton. Als leerkracht ook even achterover leunen en luisteren? Dan kan een gastdocent een goed idee zijn. 

Op digitale excursie met gratis lespakket Papier& Karton

Dit lespakket is leuk én leerzaam. De leerlingen doen quizzen, proefjes, maken papier, gaan creatief aan de slag en leren via leuke video’s en opdrachten alles over papier en karton. Zo leren en ervaren ze zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met het recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast helpt het onderzoeken en creëren hen kritisch te denken en anders te kijken: oplossingsgericht! En natuurlijk wordt er veel samengewerkt, waarbij ze anderen helpen en van elkaar kunnen leren. Dit lespakket is daarmee een interessante aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Poster ‘Kringloop Papier & Karton’

Deze kringloopposter is ideaal voor in de klas. Op eenvoudige wijze vertellen we en laten we zien hoe papier wordt gemaakt. Eerst van verse vezels – meestal van hout van bomen – en daarna keer op keer van oud papier. De poster laat het begrip kringloop makkelijk uitleggen. Download onze kringloopposter hier of vraag als leerkracht een gedrukte poster aan. 

Ja, ik wil een kringloopposter! 

"Papiermaker voor de klas of op afvalsafari?!"

Ons lespakket is zo opgezet dat leerkrachten de lessen zelf kunnen verzorgen. Zoek je als leerkracht van groep 7 & 8 naar meer beleving, dan kan een gastdocent over papier en karton komen vertellen.

"Met elkaar aan de slag en zo leren hoe we allemaal kunnen bijdragen aan mooiere wereld"

Onze artikelen

Circulaire economie, afval scheiden, hergebruik en papierrecycling

Circulaire economie, afval scheiden, hergebruik en papierrecycling

3 maart, 2022

Papier en karton natuurlijk!

Waarom papier duurzaam is? Dat lees je hier!

23 augustus, 2021

duurzaamheid groen natuur

Nederlandse papier- en kartonsector schoonste Europa

Klopt het dat de Nederlandse papierindustrie de schoonste van Europa is?

30 oktober, 2023