Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Voor de leraren

Papier en karton zijn overal om ons heen: printpapier, kranten, medicijnbijsluiters, tijdschriften, wc-papier, papieren zakdoekjes en heel veel verpakkingsmateriaal. Van kartonnen theedoosjes tot de verpakking waarin een wasmachine wordt vervoerd. Op onze site is allerlei informatie te vinden: van papier maken en werken met papier en karton tot aan de duurzaamheid en recycling van papier en karton. 

Lespakket over Papier & Karton

Met ons gratis digitale KlasseTV lespakket maken kinderen uit groep 7 en 8 kennis met alle facetten van papier en karton. Daarnaast is het mogelijk aanvullende middelen aan te vragen, zoals onze folder Natuurlijk Papier & Karton en de poster Kringloop Papier & Karton. Als leerkracht ook even achterover leunen en luisteren? Dan kan een gastdocent een goed idee zijn. 

Op digitale excursie met gratis lespakket Papier& Karton

Dit lespakket is leuk én leerzaam. De leerlingen doen quizzen, proefjes, maken papier, gaan creatief aan de slag en leren via leuke video’s en opdrachten alles over papier en karton. Zo leren en ervaren ze zelf hoe duurzaam papier is en dat ze met het recyclen van papier en karton ook zelf kunnen bijdragen aan een mooiere wereld. Daarnaast helpt het onderzoeken en creëren hen kritisch te denken en anders te kijken: oplossingsgericht! En natuurlijk wordt er veel samengewerkt, waarbij ze anderen helpen en van elkaar kunnen leren. Dit lespakket is daarmee een interessante aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Poster ‘Kringloop Papier & Karton’

Deze kringloopposter is ideaal voor in de klas. Op eenvoudige wijze vertellen we en laten we zien hoe papier wordt gemaakt. Eerst van verse vezels – meestal van hout van bomen – en daarna keer op keer van oud papier. De poster laat het begrip kringloop makkelijk uitleggen. Download onze kringloopposter hier of vraag als leerkracht een gedrukte poster aan. 

Ja, ik wil een kringloopposter! 

"Papiermaker voor de klas of op afvalsafari?!"

Ons lespakket is zo opgezet dat leerkrachten de lessen zelf kunnen verzorgen. Zoek je als leerkracht van groep 7 & 8 naar meer beleving, dan kan een gastdocent over papier en karton komen vertellen.

Onze artikelen

wegwerp koffiebeker

NVGP doet suggestie voor retoursysteem recyclebare papieren koffiebeker

Vanaf januari 2024 mogen wegwerpbekers niet meer worden gebruikt. De NVGP doet een voorstel voor een recyclesysteem.

22 juni, 2023

De Zoete Zusjes en papier & karton

3 maart, 2022

Scheidingswijzer papier en karton

Nieuwe Scheidingswijzer Papier en Karton stimuleert circulaire economie

De Scheidingswijzer Papier en Karton helpt bepalen welke producten wel en niet bij het oud papier mogen.

30 september, 2021