Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Verstandig omgaan met papier, karton én digitale middelen

Wij van het Informatiecentrum Papier & Karton zijn natuurlijk fan van papier en karton. Dit omdat het van die mooie, natuurlijke, duurzame, veelzijdige materialen zijn. Maar dat betekent niet dat we niets digitaal doen. Kijk alleen maar naar deze website. Via deze website vertellen we ook heel veel over papier en karton. En we delen ook berichtjes via socials, we versturen een nieuwsbrief en natuurlijk werken we met e-mail.

Nee, ook wij van het Informatiecentrum Papier & Karton kunnen niet meer zonder digitaal verkeer. Net zoals dat wij vinden dat papier en karton heel belangrijke materialen zijn, zo vinden wij ook digitale middelen heel belangrijk. Toch geldt voor beide dat we er verstandig mee om moeten gaan. Papier en karton alleen gebruiken als het écht nodig is en zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen als dat kan; dat gaat op voor heel veel papieren producten. Denk maar eens aan het belang van wc-papier of verpakkingen voor producten en medicijnen. Ook recyclen we enorm veel papier en karton in Nederland. Het grootste deel van het nieuwe papier in Nederland is gemaakt van oud papier. Dit kan omdat wij met zijn allen zoveel papier inzamelen waardoor het weer gebruikt kan worden bij het maken van papier. Zo moeten we ook verstandig om blijven gaan met digitale middelen: is het nodig, kan het anders, kan het minder? Want ook met mailtjes, posts op socials en het opslaan van allerlei data, zoals foto’s en video’s veroorzaakt C02-uitstoot. Dat is iets wat veel mensen niet goed weten.

Het één sluit het ander niet uit: papier en digitaal versterken elkaar juist, maar laten we met beide verstandig omgaan. In deze video van de Dikke Data show wordt leuk en op heldere wijze uitgelegd hoe dat nu zit met e-waste  –> De Dikke Data show over e-waste

(Foto van Georgie Cobbs via Unsplash)

Papier & Karton

23 oktober, 2023

Verder lezen

PEFC: samen voor onze bossen

Gastblog van Patricia Dolman van PEFC over het belang van duurzaam beheerde bossen.

14 februari, 2022

Nieuw jaar, nieuwe start voor Informatiecentrum Papier & Karton

Het Informatiecentrum Papier & Karton lanceert een nieuw logo en een nieuwe website.

11 januari, 2022

Materiaal Verduurzamingsplan Papier en Karton

Handvatten voor organisaties om te verduurzamen met papier en karton.

1 december, 2018