Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NIEUW! Kringloopposter voor in de klas!

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) heeft naar zo’n 650 basisscholen in Nederland een schoolkrant gestuurd. Hierin staan allemaal weetjes over papier en karton. Zo willen wij scholen helpen met lesmateriaal om een aantal leuke lessen in de klas over papier en karton te kunnen geven. Met de schoolkrant kan de school een kringloopposter aanvragen waar de naam van de school op wordt gedrukt. De poster laat zien hoe papier wordt gemaakt, eerst van bomen en daarna keer op keer van van oud papier. Dat noem je een kringloop.

Speciaal voor scholen bestaat er al ons gratis, digitale lespakket op KlasseTV. In vier video’s gaat presentatrice Anne Appelo met leerlingen uit groep 7 en 8 op digitale excursie. Ze bezoekt een oudpapieronderneming, een papierfabriek, een drukkerij en ze onderzoekt waar we in ons dagelijks leven papier tegen komen; eigenlijk overal wel. Naast de video’s zijn er een quiz en opdrachten om zelf aan de slag te gaan.

Naast de poster is er ook een folder. Hierin vertellen we waarom papier duurzaam is, wat hernieuwbaar betekent en dat papier voornamelijk van oud papier wordt gemaakt. De video’s, poster, folder en informatie op onze site zijn ook handig om een werkstuk over te schrijven of om een spreekbeurt over te houden. Op de site is een powerpoint voor je spreekbeurt te downloaden. Later dit jaar volgen er nog drie fimpjes die je tijdens je spreekbeurt kunt laten zien.

Leerkracht bovenbouw basisschool?

Ben je leerkracht van groep 7 en/of 8? En heb je nog niet de schoolkrant ontvangen, maar wel al interesse om in het schooljaar 2022-2023 met het thema Papier & Karton aan de slag te gaan in de klas? Vraag dan nu onze gepersonaliseerde poster aan via www.papierenkartonindeklas.nl. Of download de poster zelf via onze site.

Let op: de gepersonaliseerde poster wordt eenmalig verstrekt per school en alleen beschikbaar gesteld aan leerkrachten van het basisonderwijs.

Papier & Karton

15 juni, 2022

Verder lezen

‘Neem verantwoordelijkheid voor onze planeet’

VNP organiseerde 18 mei het Fibre Future Festival dat in het teken stond van duurzaamheid en gedragsverandering.

24 mei, 2022

Het gaat erom de impact op het milieu zo gering mogelijk te maken

Blog van Gerrit Jan Koopman directeur van de VNP en bestuurslid van het Informatiecentrum Papier en Karton.

1 november, 2021

Schoon en droog oudpapier is de norm

Blog van Hielke van den Brink over de scheidingswijzer Papier en Karton en het belang van het inzamelen van schoon en droog papier en karton.

20 april, 2022