Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

NIEUW! Kringloopposter voor in de klas!

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) heeft naar zo’n 650 basisscholen in Nederland een schoolkrant gestuurd. Hierin staan allemaal weetjes over papier en karton. Zo willen wij scholen helpen met lesmateriaal om een aantal leuke lessen in de klas over papier en karton te kunnen geven. Met de schoolkrant kan de school een kringloopposter aanvragen waar de naam van de school op wordt gedrukt. De poster laat zien hoe papier wordt gemaakt, eerst van bomen en daarna keer op keer van van oud papier. Dat noem je een kringloop.

Speciaal voor scholen bestaat er al ons gratis, digitale lespakket op KlasseTV. In vier video’s gaat presentatrice Anne Appelo met leerlingen uit groep 7 en 8 op digitale excursie. Ze bezoekt een oudpapieronderneming, een papierfabriek, een drukkerij en ze onderzoekt waar we in ons dagelijks leven papier tegen komen; eigenlijk overal wel. Naast de video’s zijn er een quiz en opdrachten om zelf aan de slag te gaan.

Naast de poster is er ook een folder. Hierin vertellen we waarom papier duurzaam is, wat hernieuwbaar betekent en dat papier voornamelijk van oud papier wordt gemaakt. De video’s, poster, folder en informatie op onze site zijn ook handig om een werkstuk over te schrijven of om een spreekbeurt over te houden. Op de site is een powerpoint voor je spreekbeurt te downloaden. Later dit jaar volgen er nog drie fimpjes die je tijdens je spreekbeurt kunt laten zien.

Leerkracht bovenbouw basisschool?

Ben je leerkracht van groep 7 en/of 8? En heb je nog niet de schoolkrant ontvangen, maar wel al interesse om in het schooljaar 2022-2023 met het thema Papier & Karton aan de slag te gaan in de klas? Vraag dan nu onze gepersonaliseerde poster aan via www.papierenkartonindeklas.nl. Of download de poster zelf via onze site.

Let op: de gepersonaliseerde poster wordt eenmalig verstrekt per school en alleen beschikbaar gesteld aan leerkrachten van het basisonderwijs.

Papier & Karton

15 juni, 2022

Verder lezen

Papierindustrie en boekenuitgevers vinden elkaar in Duurzaam Boek

Onderzoek en aanbevelingen om boeken te verduurzamen.

6 januari, 2014

papierafval: van tekening naar recycling

Papierafval: van tekening naar recycling

3 maart, 2022

Zelf papier maken? Zo doe je dat!

Van oud papier dat je thuis hebt liggen, kun je makkelijk weer nieuw papier maken. Wij vertellen je stap voor stap hoe je dit doet.

4 juli, 2022