Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NIEUW! Kringloopposter voor in de klas!

Het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) heeft naar zo’n 650 basisscholen in Nederland een schoolkrant gestuurd. Hierin staan allemaal weetjes over papier en karton. Zo willen wij scholen helpen met lesmateriaal om een aantal leuke lessen in de klas over papier en karton te kunnen geven. Met de schoolkrant kan de school een kringloopposter papier & karton aanvragen waar de naam van de school op wordt gedrukt. De kringloopposter laat zien hoe papier wordt gemaakt, eerst van bomen en daarna keer op keer van oud papier. Dat noem je een kringloop.

Speciaal voor scholen bestaat er al ons gratis, digitale lespakket op KlasseTV. In vier video’s gaat presentatrice Anne Appelo met leerlingen uit groep 7 en 8 op digitale excursie. Ze bezoekt een oudpapieronderneming, een papierfabriek, een drukkerij en ze onderzoekt waar we in ons dagelijks leven papier tegen komen; eigenlijk overal wel. Naast de video’s zijn er een quiz en opdrachten om zelf aan de slag te gaan.

Naast de kringloopposter voor in de klas is er ook een folder. Hierin vertellen we waarom papier duurzaam is, wat hernieuwbaar betekent en dat papier voornamelijk van oud papier wordt gemaakt. De video’s, poster, folder en informatie op onze site zijn ook handig om een werkstuk over te schrijven of om een spreekbeurt over te houden. Op de site is een powerpoint voor je spreekbeurt te downloaden. Later dit jaar volgen er nog drie fimpjes die je tijdens je spreekbeurt kunt laten zien.

Kringloopposter papier & karton voor in de klas?

De campagne is inmiddels afgerond, maar folders en de kringloopposter papier & karton zonder schoolnaam kun je het hele jaar door aanvragen. Dus ben je leerkracht en heb je interesse om met het thema Papier & Karton aan de slag te gaan in de klas? Vraag dan nu onze materialen aan via info@papierenkarton.nl. Of download de poster zelf via onze site.

Papier & Karton

15 juni, 2022

Verder lezen

De Zoete Zusjes en papier & karton

3 maart, 2022

PEFC: samen voor onze bossen

Gastblog van Patricia Dolman van PEFC over het belang van duurzaam beheerde bossen.

14 februari, 2022

de bast van een boom

Bomen: hernieuwbare grondstof voor papier – en 5000 andere producten

Deze infographic van GreenSource laat zien wat van bomen wordt gemaakt.

16 augustus, 2021