Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Je leest beter van papier

Naast dat papier een natuurproduct is, gemaakt van een hernieuwbare bron (een grondstof die nooit opraakt) en keer op keer te recyclen is, heeft papier een heel belangrijk voordeel: je leest en leert beter van papier. Diverse universitaire onderzoeken wijzen dit uit. De hersenen maken als het ware een plaatje van dat wat we op papier hebben gelezen, en dat zorgt dat het beter onthouden wordt. En bij papier zijn er minder afleidingen, zoals linkjes, banners, pop-ups. De structuur van een verhaal op papier helpt je eveneens beter door de tekst heen. Daardoor zorgt lezen vanaf papier voor een betere focus.

In KidsWeek staat een interview met onderwijspsycholoog Paul Kirschner die in heldere woorden uitlegt waarom lezen en leren vanaf papier (meestal) beter gaat.

Overall conclusie: pak je studieboek of leesboek en word wijzer 🙂

Meer weten over papier en karton? We hebben een heel leuk lespakket en spreekbeurtpakket waarmee je van alles over papier en karton in de klas kunt vertellen. 

Papier & Karton

12 oktober, 2022

Verder lezen

Voedselveiligheid – minerale oliën in voedsel afgenomen

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid.

20 december, 2019

Verpakkingen van papier en karton, een duurzame oplossing!

Van origine gemaakt van een natuurlijke, bio-afbreekbare, hernieuwbare bron dat keer op keer te recyclen is.

27 januari, 2022

Millvision aan de wieg van menig nieuw papiersoort

Leon Joore van Millvision over het benutten van reststoffen om deze in te zetten als grondstof voor bijvoorbeeld papier en karton.

31 mei, 2022