Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De wereld van Papier & Karton in animatie

Heb je binnenkort een spreekbeurt? En gaat deze héél toevallig over papier en karton? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf vandaag hebben wij namelijk de eerste van drie animaties online gezet. Deze animatie gaat over de duurzaamheid en recycling van papier en karton. De video duurt ruim 1 minuut. Perfect dus om in de klas tijdens je spreekbeurt te laten zien!


De animatie maakt onderdeel uit van de serie De wereld van Papier & Karton. Drie video’s in totaal laten de kringloop van papier en karton zien: de grondstof komt van bomen of van oud papier, deze grondstoffen worden in de fabriek verwerkt tot grote rollen papier en vervolgens maken allerlei bedrijven er producten van. En die producten van papier en karton kunnen weer naar de oudpapierbak, zodat het hele proces weer van voor af aan begint.

De animaties zijn onderdeel van ons lesprogramma bedoeld voor groep 7 en 8. Dit lesprogramma is er voor zowel leerlingen als leerkrachten. In samenwerking met KlasseTV is er voor leerkrachten een compleet digitaal lespakket over papier en karton ontwikkeld. Aan de hand van vier video’s, diverse opdrachten en quizzen worden vaardigheden als onderzoeken, kritisch en creatief denken, projectmatig werken en samenwerken ontwikkeld. De folder Natuurlijk Papier & Karton en de poster Kringloop Papier & Karton kunnen als ondersteuning van de themalessen, de spreekbeurt of bij het schrijven van een werkstuk worden gebruikt.

Papier & Karton

27 oktober, 2022

Verder lezen

Schoon en droog oudpapier is de norm

Blog van Hielke van den Brink over de scheidingswijzer Papier en Karton en het belang van het inzamelen van schoon en droog papier en karton.

20 april, 2022

Voedselveiligheid – minerale oliën in voedsel afgenomen

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid.

20 december, 2019

kaart aandacht, blij van kaart

‘Een kaartje laat zien dat een ander aandacht voor je heeft’

Volgens onderzoek van PostNL worden we blij van post.

8 november, 2021