Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kringloop papier en karton in drie animaties

wat je allemaal van papier kunt maken

Wc-papier, tasjes, boeken, tijdschriften, medicijndoosjes, tekeningen, maquettes, contracten. Papier en karton zijn overal om ons heen en in sommige gevallen zelfs onmisbaar. In het derde deel van de animatieserie ‘De wereld van papier & karton’ laten we zien dat we voor ons werk, school, hobby of ontspanning veelvuldig gebruik maken van papier en karton.

Kringloop van papier en karton

Drie animaties ‘De wereld van papier & karton’ laten de kringloop van papier en karton zien. Deel 1 geeft uitleg over duurzaamheid en recycling. We leggen uit dat de grondstof van bomen komt en zelfs nog vaker van oud papier. In deel 2 laten we zien dat papierfabrieken deze grondstoffen verwerken tot grote rollen papier en vervolgens maken allerlei bedrijven er producten van die we overal tegenkomen; dat is te zien in deel 3. En die producten van papier en karton kunnen weer naar de oudpapierbak, zodat het hele proces weer van voor af aan begint. Waar de ene animatie eindigt, begint dan ook de volgende.

De animaties zijn onderdeel van ons lesprogramma bedoeld voor groep 7 en 8. Dit lesprogramma is er voor zowel leerlingen als leerkrachten. In samenwerking met KlasseTV is er voor leerkrachten een compleet digitaal lespakket over papier en karton ontwikkeld. Aan de hand van vier lesvideo’s, diverse opdrachten en quizzen worden vaardigheden als onderzoeken, kritisch en creatief denken, projectmatig werken en samenwerken ontwikkeld. De folder Natuurlijk Papier & Karton en de poster Kringloop Papier & Karton kunnen als ondersteuning van de themalessen, de spreekbeurt of bij het schrijven van een werkstuk worden gebruikt.

Gebruik de animatie in je spreekbeurt

Dus heb je binnenkort een spreekbeurt? En gaat deze héél toevallig over papier en karton? Dan kun je mooi een van onze animaties daarin opnemen. Ze duren net iets langer dan 1 minuut. Je vindt ze hier op onze website en op ons YouTube-kanaal.

Papier & Karton

15 december, 2022

Verder lezen

Lege wc rol

Klokhuis over wc-papier: ‘Ben je vouwer of propper?’

24 oktober, 2022

Scheidingswijzer papier en karton

Nieuwe Scheidingswijzer Papier en Karton stimuleert circulaire economie

De Scheidingswijzer Papier en Karton helpt bepalen welke producten wel en niet bij het oud papier mogen.

30 september, 2021

PEFC: samen voor onze bossen

Gastblog van Patricia Dolman van PEFC over het belang van duurzaam beheerde bossen.

14 februari, 2022