Folder Natuurlijk Papier & Karton

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grafische ondernemingen

Grafische ondernemingen, zoals drukkerijen, spelen een onmisbare rol in de papierketen. Wat is een krant zonder bedrukking? En hoe weet je wat er in een verpakking zit als er niets opstaat? En hoe fijn is het om na een lange zit achter de computer op de bank te kunnen ploffen met een boek of tijdschrift. 

"De grafische industrie is een hypermoderne industrie, waarbij maatwerk, printing on demand en kunstmatige intelligente worden toegepast"

De grafische industrie is een hypermoderne industrie, waarbij maatwerk, printing-on-demand en kunstmatige intelligente steeds vaker worden toegepast. Tegelijk zorgen toenemende digitalisering, oplopende kosten, vergrijzing én de corona-pandemie voor de nodige uitdagingen. Het aantal traditionele drukkerijen neemt af. Bedrijven met nieuwe businessmodellen en/of een innovatief proces weten zich te onderscheiden en zelfs groei in te zetten. Binnen de branche zijn bijna 3000 bedrijven actief, meer dan de helft betreft een eenmanszaak. Het KVGO vertegenwoordigt ruim 600 bedrijven ons land.