NIEUW! Folder Natuurlijk Papier & Karton

Gastdocent voor nóg meer beleving

Een echte papiermaker voor de klas of op afvalsafari?!

Ons lespakket dat wij samen met KlasseTV ontwikkelden, is zo opgezet dat leerkrachten de lessen zelf kunnen verzorgen. De video’s en opdrachten nemen de leerlingen mee in het verhaal over papier & karton. Zoek je als leerkracht van groep 7 & 8 naar nóg meer beleving, dan kan een gastdocent over papier en karton komen vertellen.

Gastles over zwerfafval en afval scheiden

De gastdocenten van De Bries maken kinderen al graag jong bewust van thema’s als zwerfafval en afval scheiden. Jong geleerd is oud gedaan! De gastdocenten zijn ervaren adviseurs voor het bedrijfsleven en overheidsinstanties en brengen hun kennis op toegankelijke wijze over op de leerlingen. Naast dat ze veel kunnen vertellen over afval scheiden, kunnen ze ook met de leerlingen op stap om afval te rapen of om een milieustraat te bezoeken. De Bries beschikt over allerlei producten die afval scheiden in de klas mogelijk maken, zodat de lessen meteen tot uitvoering kunnen worden gebracht.

Voor meer informatie en het inplannen van een gastdocent kun je rechtstreeks met De Bries contact opnemen.

TIP! Wist je dat gemeenten ook vaak De Bries vragen op scholen les te geven? Informeer bij jullie gemeente naar de mogelijkheden en wie weet subsidiëren zij deze gastlessen op jullie school.

Gastles over papier maken

Samen met een papiermaker aan de slag om zelf papier te maken; Joop Willemsen kan alles over het maken van papier vertellen en laten zien. Hij heeft jarenlange ervaring in de papierindustrie en geeft nog steeds lessen aan (toekomstige) medewerkers binnen de papiersector. Ook is Joop Willemsen vrijwilliger bij Museumpapierfabriek De Middelste Molen in Loenen op de Veluwe waar hij uitleg geeft over de historische productie van papier. De Middelste Molen is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.

Joop Willemsen zorgt voor alle materialen om met de klas papier te kunnen maken. Het enige wat de klas mag verzamelen is oud papier, want daarvan wordt het nieuwe papier gemaakt. Deze gastles staat garant voor een hoop plezier, creativiteit en bewustwording over de oorsprong van papier en het belang van oud papier inzamelen.

Voor meer informatie en het inplannen van een gastdocent kun je rechtstreeks met Joop Willemsen contact opnemen.

 

Onze artikelen

Elke verpakking is uniek

Elke maand komt iemand uit de sector aan het woord die in een kettingbrief vertelt over zijn of haar werk. Deze maand Smurfit Kappa Helmond.

10 mei, 2022

‘Een kaartje laat zien dat een ander aandacht voor je heeft’

Volgens onderzoek van PostNL worden we blij van post.

8 november, 2021

Verpakkingen van papier en karton, een duurzame oplossing!

Van origine gemaakt van een natuurlijke, bio-afbreekbare, hernieuwbare bron dat keer op keer te recyclen is.

27 januari, 2022