Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De duurzame ontwikkelingsdoelen en de papierketen

17 doelen om de wereld een betere plek te maken, dat is wat de duurzame ontwikkelingsdoelen, kortweg SDG’s (Sustainable Development Goals) beogen. Landen aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder ook Nederland, spraken met elkaar deze doelen af om een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering te maken. 

Het Informatiecentrum Papier & Karton wil in kaart brengen welke duurzame ontwikkelingsdoelen op de papierketen betrekking hebben. 

Ieder mens en iedere organisatie, dus ook de papier- en kartonketen, kan bijdragen aan het realiseren van duurzame ontwikkelingsdoelen.

Relevante SDG's papierkartonketen

Klik op de tegel om (praktijk)voorbeelden per SDG te kunnen zien welke voorbeelden van duurzame ontwikkelingsdoelen er al binnen de papierketen zijn. We hebben voorbeelden hoe de papierindustrie innoveert met alternatieve energiebronnen, doet aan waterzuivering, inzet op recycling, hoe zo veel mogelijk reststromen worden benut als grondstoffen en hoe overproductie wordt voorkomen. 

Doet jullie organisatie ook mee?

Om in kaart te brengen welke SDG’s in de papierketen op dit vlak ondersteunt, zou willen ondersteunen en zelfs zou moeten ondersteunen, gaan we graag de samenwerking aan. Heb je ideeën, heb je vragen, heb je inspirerende voorbeelden van SDG’s binnen de papierketen of beschik je over de nodige kennis op dit vlak? Dan gaan we graag in gesprek met je! Op die manier dragen we met elkaar ook nog eens bij aan SDG 17: partnerschap op doelstellingen te bereiken. 

SDG en de papierketen

Op deze pagina verzamelen we voorbeelden van het bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) binnen de papierketen Welke van de 17 SDG’s zijn van toepassing op jullie organisatie? Deel je verhaal ook met ons. Meer algemene informatie is ook te vinden op de website van SDG Nederland of download de SDG brochure

Onze artikelen

print versus digitaal

Print versus digitaal

Meerdere factoren spelen een rol bij het bepalen van milieu-impact, zoals gebruikte grondstoffen en mate van recycling.

19 oktober, 2023

allerlei papier en kartonproducten op een lopende band

Kringloop papier en karton in drie animaties

Drie animaties nemen je mee in de wereld van papier & karton.

15 december, 2022

Papieren vliegtuigje met blaadjes

Gratis stopperadvertenties over duurzaam papier en karton

Het IPK introduceert een serie advertenties die kort en krachtig vertellen over de duurzame aspecten van papier en karton.

13 juli, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG