Folder Natuurlijk Papier & Karton

De duurzame ontwikkelingsdoelen en de papierketen

17 doelen om de wereld een betere plek te maken, dat is wat de duurzame ontwikkelingsdoelen, kortweg SDG’s (Sustainable Development Goals) beogen. Landen aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder ook Nederland, spraken met elkaar deze doelen af om een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering te maken. 

Het Informatiecentrum Papier & Karton wil in kaart brengen welke duurzame ontwikkelingsdoelen op de papierketen betrekking hebben. 

Ieder mens en iedere organisatie, dus ook de papier- en kartonketen, kan bijdragen aan het realiseren van duurzame ontwikkelingsdoelen.

Relevante SDG's papierkartonketen

Klik op de tegel om (praktijk)voorbeelden per SDG te kunnen zien welke voorbeelden van duurzame ontwikkelingsdoelen er al binnen de papierketen zijn. We hebben voorbeelden hoe de papierindustrie innoveert met alternatieve energiebronnen, doet aan waterzuivering, inzet op recycling, hoe zo veel mogelijk reststromen worden benut als grondstoffen en hoe overproductie wordt voorkomen. 

Doet jullie organisatie ook mee?

Om in kaart te brengen welke SDG’s in de papierketen op dit vlak ondersteunt, zou willen ondersteunen en zelfs zou moeten ondersteunen, gaan we graag de samenwerking aan. Heb je ideeën, heb je vragen, heb je inspirerende voorbeelden van SDG’s binnen de papierketen of beschik je over de nodige kennis op dit vlak? Dan gaan we graag in gesprek met je! Op die manier dragen we met elkaar ook nog eens bij aan SDG 17: partnerschap op doelstellingen te bereiken. 

SDG en de papierketen

Op deze pagina verzamelen we voorbeelden van het bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) binnen de papierketen Welke van de 17 SDG’s zijn van toepassing op jullie organisatie? Deel je verhaal ook met ons. Meer algemene informatie is ook te vinden op de website van SDG Nederland of download de SDG brochure

Onze artikelen

Vakdag printmatters publiek

Vakdag PRINTmatters: the Power of Print & e-commerce

PRINTmatters houdt 12 oktober 2023 de Vakdag met als thema ‘The Power of Print’.

29 augustus, 2023

Kettingbrief

‘Wij zijn de Hypotheker voor de verpakkingswereld’

Elke maand komt iemand uit de sector aan het woord die in een kettingbrief vertelt over zijn of haar werk. Deze maand YourBoxShop.

14 juli, 2022

Circulaire economie, afval scheiden, hergebruik en papierrecycling

Circulaire economie, afval scheiden, hergebruik en papierrecycling

3 maart, 2022