Brochure Mythen & Feiten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Creatief, kunst & design

Creatief met papier en karton is iets wat iedereen wel kent. Van wc-rolletjes poppetjes maken, aan de slag met papiermarche, een kasteel van een kartonnen doos. Uren speelplezier is het resultaat. Er is zoveel te doen en er zijn zoveel ideeën, dat we je eigenlijk willen adviseren: start alvast met het bewaren van lege dozen, rolletjes  van wc- en keukenpapier, oude tijdschriften. Zoek vervolgens via Google naar knutseltips, kijk op YouTube, duik de bieb in op zoek naar knutselboeken en laat je inspireren.  

De meest uiteenlopende kunstzinnige ideeën vinden vaak eerst hun weg op papier. Van een schets die in een meesterwerk uitmondt tot aan een kunstwerk van papier. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met papier en diverse kunstenaars maken daar dankbaar gebruik van. Denk aan fijnmazige papiersnijkunst, complexe origami-figuren, een sculptuur van papier, kunstobjecten van karton of ornamenten van papier. 

Designers en architecten werken eveneens veelvuldig met papier en karton als basismateriaal. Een bouwconcept, van enkel huis tot aan complete wijken, begint op papier en wordt vervolgens uitgewerkt in een maquette van karton. Een ander voorbeeld is functioneel design: een stoel van karton, een artistieke lampenkamp die zorgt voor een bijzonder lichteffect door het snijwerk, hele slaapkamers kunnen zelfs met karton worden ingericht. De mogelijkheden zijn legio.  

Handige links

Onze artikelen

krant van de pers

Koning heeft vertrouwen in papieren krant

De koning bezocht het Brabants Dagblad

15 juli, 2021

5 tips voor duurzame relatiegeschenken van papier en karton

Aandacht voor de ‘people’ én de ‘planet’.

21 oktober, 2021

Papier en karton nóg duurzamer: 25 keer recyclen kan!

Uit een onafhankelijke studie blijkt dat papier en karton minstens 25 keer kunnen worden gerecycled.

17 januari, 2022