Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Creatief, kunst & design

Creatief met papier en karton

Van wc-rolletjes poppetjes maken, aan de slag met papiermarche, een kasteel van een kartonnen doos. Of maak je eigen papier! Uren knutselplezier is het resultaat. Er is zoveel te doen en er zijn zoveel ideeën, dat we je eigenlijk willen adviseren: start alvast met het bewaren van lege dozen, rolletjes  van wc- en keukenpapier, oude tijdschriften. Zoek vervolgens via Google naar knutseltips, kijk op YouTube, duik de bieb in op zoek naar knutselboeken en laat je inspireren.  

Kunst van papier en karton

De meest uiteenlopende kunstzinnige ideeën vinden vaak eerst hun weg op papier. Van een schets die in een meesterwerk uitmondt tot aan een kunstwerk van papier. Denk aan fijnmazige papiersnijkunst, complexe origami-figuren, een sculptuur van papier, kunstobjecten van karton of ornamenten van papier. 

Design in papier en karton

Designers en architecten werken eveneens veelvuldig met papier en karton als basismateriaal. Een bouwconcept, van enkel huis tot aan complete wijken, begint op papier en wordt vervolgens uitgewerkt in een maquette van karton. Een ander voorbeeld is functioneel design: een stoel van karton, een artistieke lampenkamp die zorgt voor een bijzonder lichteffect door het snijwerk, hele slaapkamers kunnen zelfs met karton worden ingericht. De mogelijkheden zijn legio.  

Handige links

Onze artikelen

Lege wc rol

Klokhuis over wc-papier: ‘Ben je vouwer of propper?’

24 oktober, 2022

keten header

Samen sterk binnen de papierketen

Wat partners zeggen over de samenwerking binnen het IPK.

9 januari, 2024

foto brein en boeken in special duurzaamheid papier & karton

Lezen en schrijven vanaf papier goed voor ontwikkeling kind

Diverse experts, waaronder Erik Scherder, geven aan dat lezen en schrijven vanaf papier goed is voor de ontwikkeling van het kind.

16 oktober, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG