Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spel over afvalrecycling: word jij de afvalkoning van dit spel?

Mini Containers is een uitdagend kaartspel waarbij alle spelers gelijktijdig last van opruimwoede en schoonmaakkriebels hebben. En dat is lastig want de spelers willen allemaal heel wat afval afvoeren en de ruimte in de afvalcontainers is beperkt. Als dat maar goed gaat…

Door het spelen van Mini Containers leer je meer over soorten afval, afval scheiden en recycling en hergebruik van papier en karton, glas, plastic, metaal en drankkartons, groente, fruit en tuinafval en restafval. Natuurlijk wil je dit spel winnen. Maar doe je dat door veilig te spelen of houd je wel van risico’s nemen? Neem je in een keer een hele berg afval mee naar de containers dan kan het zomaar gebeuren dat er niet voldoende ruimte in de juiste containers is. Lukt het wel en ben jij als eerste je afval kwijt, dan ben jij de afvalkoning van het spel!

Mini Containers bestaat uit een basisspel en nog 9 verschillende modules als de kringloopwinkel, de milieustraat of de ophaaldienst voor speelvariatie. De verschillende modules kunnen naar wens met elkaar worden gecombineerd waardoor je de mate van uitdaging aan kan passen aan de spelers. Hierdoor kun je het spel steeds op een andere manier spelen. Dit maakt het spel ideaal om te spelen met zowel ervaren als casual gamers.

Mini Containers is een spel voor jong en oud (7 – 100 jaar) voor zowel ervaren als onervaren spelers. Het spel komt het best tot zijn met 3-6 spelers maar bevat ook regels voor een een solo of duo variant.

Mini Containers is ontwikkeld door Ra Games en verkrijgbaar via Bol.com. Het spel wordt lokaal geproduceerd en geprint met bio-inkt op gerecycled karton. Er zit een extra kaartje in het spel waarmee je via QR code tips krijgt voor het verminderen van afval, zodat je niet alleen in het spel maar vooral ook in de ‘echte wereld’ aan de slag kan met afval voorkomen en afval scheiden.

Papier & Karton

18 juli, 2022

Verder lezen

Zwaan Lenoir is sterk in speciaal drukwerk

Drukwerk dat je kunt aanraken, voelen, ruiken en horen

In deze serie komen drukkerijen aan het woord over hun werk en de uitdagingen. Deze keer komt Zwaan Lenoir in beeld.

14 juli, 2022

Scheidingswijzer papier en karton

Nieuwe Scheidingswijzer Papier en Karton stimuleert circulaire economie

De Scheidingswijzer Papier en Karton helpt bepalen welke producten wel en niet bij het oud papier mogen.

30 september, 2021

Knutseldoeboek: Eerst knutselen, dan spelen!

9 december, 2021