Vakdag PRINTmatters: the Power of Print & e-commerce

beeldmerk printmatters vakdag 2023Vakinformatieplatform PRINTmatters houdt 12 oktober 2023 de tiende editie van de jaarlijkse, gratis toegankelijke Vakdag voor printprofessionals en designers. Het netwerkevenement voor de grafimedia-industrie met als thema ‘The Power of Print’ vindt voor de eerste keer plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Daar ontdekken bezoekers op de beursvloer de nieuwste innovaties op grafisch gebied en komen in sessies van 9 topsprekers diverse actuele onderwerpen aan bod. Eén van de sprekers is Alexander Klöpping. Het komische duo Urgert & Van Deudekom zorgt voor een vrolijke noot.

‘De grafische markt ondergaat een enorme verandering door digitalisering en de kans is groot dat het tempo nog hoger wordt’, zegt Robbert Delfos, hoofdredacteur bij PRINTmatters. ‘De e-commerce in China loopt ver voor op ons en komt op Europa af. Dit moet je als beslisser in beeld krijgen. Blijft papier beschikbaar en zo ja, betaalbaar? En als je moet kiezen tussen zonnepanelen of een nieuwe printer, wat doe je dan? Dat zijn onderwerpen die de urgentie van informatievergaring benadrukken.’

Alexander Klöpping over Artificial Intelligence

Sprekers Alexander Klöpping en BNO-studio De Ronners gaan het hebben over de invloed van Artificial Intelligence. De sessies van Berthold Gunster (Omdenken), Nicol Tadema en René de Heij nodigen uit tot creatief denken en het op een andere manier benaderen van uitdagingen. En hoe je nóg succesvoller wordt? Dat ondervinden bezoekers die de humoristische quiz over dit onderwerp van Urgert & Van Deudekom bijwonen.

‘Met dit programma en de nieuwe opzet van deze dag hebben we professionals uit de branche echt iets moois te bieden’, zegt Jolanda de Graaf, salesmanager bij PRINTmatters en de drijvende kracht achter het evenement. ‘Naast de inspirerende sessies kunnen bezoekers op de beursvloer en het centrale plein hun kennis en netwerk uitbreiden. We kijken er naar uit om met iedereen samen de kracht van print te vieren.’

Belangstellenden reserveren hun gratis toegangskaart en een plek voor de sessies van hun keuze via printmattersvakdag.nl.

Papier & Karton

29 augustus, 2023

Verder lezen

European pulp & paper industry – key statistics 2021

CEPI heeft de jaarcijfers van de pulp- en papierindustrie over 2021 gepubliceerd.

19 juli, 2022

recycling containers

Wij zijn een voorbeeld voor de circulaire economie

In deze blog geeft Gerard Nijssen aan dat oud papier een end-of-waste-status verdient; een erkenning als hoogwaardige, secundaire grondstof.

8 september, 2022

Papierketen gezamenlijk aan de slag met SDG’s

Als papierketen hijsen wij virtueel de SDG-vlag in verband met de start van de SDG Action Days die vandaag van start gaan.

23 september, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG