Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Special Duurzaamheid Papier & Karton in huis-aan-huisbladen

voorpagina special duurzaamheid papier & kartonHet Informatiecentrum Papier & Karton lanceerde vandaag in samenwerking met drukkerij Em. de Jong de Special Duurzaamheid Papier & Karton. Dit katern van vier pagina’s is aangeboden aan huis-aan-huisbladen in Nederland, opdat zij in de maand oktober (2023) hun lezers kunnen informeren over de duurzame aspecten en voordelen van papier en karton. Sinds vandaag is de special in meerdere edities van huis-aan-huisbladen door het hele land te vinden.

De special opent met een artikel van neurowetenschapper Erik Scherder waarin hij uitlegt dat lezen en schrijven van papier heel belangrijk voor de breinontwikkeling van het kind is. Verder in het katern aandacht voor het feit dat papier en karton in een circulaire economie passen. En dat we in Nederland kampioen recycling zijn. Ons papier kan tot wel 25 keer worden gerecycled. Bijna 90% van ons nieuwe papier wordt gemaakt van oud papier. Dat maakt kranten nog duurzamer gezien het feit dat het van origine al gemaakt wordt van een hernieuwbare grondstof: hout uit gecertificeerde bossen.

Prijspuzzel huis-aan-huisbladen

Deelnemer aan de prijspuzzel en je wilt je oplossing insturen? Dit kon tot en met 31 oktober. De inzendtermijn is daarmee helaas gesloten. De winnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen.

Downloads

Ook dit kant-en-klare bestand opnemen in een uitgave? De bestanden zijn hieronder te downloaden.

Het IPK en de keten

Het IPK ontwikkelt middelen die partijen die met papier en karton werken in hun eigen voordeel kunnen benutten. Allemaal erop gericht om kort, bondig en in heldere taal feiten en wetenswaardigheden over papier en karton met je eigen achterban te kunnen delen. Deze special of stopperadvertenties voor uitgevers van gedrukte media om lezer te informeren over duurzame aspecten en voordelen van papier en karton. Een folder voor je klant of publiek of een poster om tijdens een (gast)les of training de kringloop van papier & karton toe te lichten. Kijk in onze mediakit welke middelen jouw verhaal kunnen versterken.

 

Papier & Karton

3 oktober, 2023

Verder lezen

Lege wc rol

Klokhuis over wc-papier: ‘Ben je vouwer of propper?’

24 oktober, 2022

kartonnen broodclips voor de broodzakken

Kartonnen broodclips, milieuvriendelijke concurrent

KarTent startte Operatie Broodclipje om bakkend Nederland aan kartonnen broodclips te helpen.

27 februari, 2023

duurzaamheid groen natuur

Nederlandse papier- en kartonsector schoonste Europa

Klopt het dat de Nederlandse papierindustrie de schoonste van Europa is?

30 oktober, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG