Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Partnership PEFC en IPK onderstreept belang gecertificeerd bosbeheer

logo PEFC NederlandPEFC Nederland en het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) gaan een partnership aan. PEFC is sinds augustus 2023 associated partner van het IPK en het IPK is bijzonder lid van PEFC. Met dit partnership onderstrepen beide het belang van elkaars organisatie.

Het Informatiecentrum Papier & Karton heeft als missie het duurzame verhaal van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. Papier wordt gemaakt van een natuurlijke, hernieuwbare bron: hout. Echter, hout is alleen hernieuwbaar als er weer nieuwe bomen aangeplant worden na oogst. Dit gebeurt gegarandeerd bij gecertificeerd bosbeheer. Daarom vindt het IPK het van groot belang om te benadrukken dat de Nederlandse papiersector bij de productie van papier en karton gebruik maakt van gecertificeerde vezels. PEFC is zo’n internationaal keurmerk en staat daarmee aan de basis van onze papier- en kartonketen. Papier en karton kunnen bovendien keer op keer worden gerecycled. Daarmee blijft het gecertificeerde papier in de kringloop.

“Met dit partnership tussen PEFC en het IPK spreken we niet alleen onze voorkeur voor gecertificeerde vezels en gecertificeerde papierproducten uit, we willen vooral duidelijk laten zien dat de papierketen hier al mee werkt. Het PEFC-keurmerk toont dit aan”, vertelt Maroesja Kuut van het informatiecentrum.

IPK is het informatiecentrum over duurzaam papier en karton. Kennis delen is voor PEFC van belang. Door samen te werken bij het delen van kennis naar bedrijven en consumenten versterken we elkaar”, aldus Patricia Dolman, Marketing & Communicatie manager bij PEFC Nederland.

Wie kiest voor het PEFC-keurmerk draagt bij aan het behoud van onze mondiale bossen. PEFC-gecertificeerde boseigenaren zijn namelijk verplicht na het oogsten van bomen voor aanplant van jonge bomen te zorgen. Bomen nemen CO2 op en dragen bij aan biodiversiteit. PEFC zet zich hier dagelijks wereldwijd voor in en beschermt daarmee ecologisch waardevolle gebieden, beschermt de rechten van (inheemse) volkeren en zorgt voor veilige werkgelegenheid.

 

Papier & Karton

28 augustus, 2023

Verder lezen

papier en plastic

Is papier het nieuwe plastic?

Rabobankrapport Plastic Packaging Matters over uitdagingen wanneer je met papier en karton plastic verpakkingen nabootst.

15 februari, 2024

5 tips voor duurzame relatiegeschenken van papier en karton

Aandacht voor de ‘people’ én de ‘planet’.

21 oktober, 2021

Papieren vliegtuigje met blaadjes

Gratis stopperadvertenties over duurzaam papier en karton

Het IPK introduceert een serie advertenties die kort en krachtig vertellen over de duurzame aspecten van papier en karton.

13 juli, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG