Folder Natuurlijk Papier & Karton

Partnership PEFC en IPK onderstreept belang gecertificeerd bosbeheer

logo PEFC NederlandPEFC Nederland en het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) gaan een partnership aan. PEFC is sinds augustus 2023 associated partner van het IPK en het IPK is bijzonder lid van PEFC. Met dit partnership onderstrepen beide het belang van elkaars organisatie.

Het Informatiecentrum Papier & Karton heeft als missie het duurzame verhaal van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. Papier wordt gemaakt van een natuurlijke, hernieuwbare bron: hout. Echter, hout is alleen hernieuwbaar als er weer nieuwe bomen aangeplant worden na oogst. Dit gebeurt gegarandeerd bij gecertificeerd bosbeheer. Daarom vindt het IPK het van groot belang om te benadrukken dat de Nederlandse papiersector bij de productie van papier en karton gebruik maakt van gecertificeerde vezels. PEFC is zo’n internationaal keurmerk en staat daarmee aan de basis van onze papier- en kartonketen. Papier en karton kunnen bovendien keer op keer worden gerecycled. Daarmee blijft het gecertificeerde papier in de kringloop.

“Met dit partnership tussen PEFC en het IPK spreken we niet alleen onze voorkeur voor gecertificeerde vezels en gecertificeerde papierproducten uit, we willen vooral duidelijk laten zien dat de papierketen hier al mee werkt. Het PEFC-keurmerk toont dit aan”, vertelt Maroesja Kuut van het informatiecentrum.

IPK is het informatiecentrum over duurzaam papier en karton. Kennis delen is voor PEFC van belang. Door samen te werken bij het delen van kennis naar bedrijven en consumenten versterken we elkaar”, aldus Patricia Dolman, Marketing & Communicatie manager bij PEFC Nederland.

Wie kiest voor het PEFC-keurmerk draagt bij aan het behoud van onze mondiale bossen. PEFC-gecertificeerde boseigenaren zijn namelijk verplicht na het oogsten van bomen voor aanplant van jonge bomen te zorgen. Bomen nemen CO2 op en dragen bij aan biodiversiteit. PEFC zet zich hier dagelijks wereldwijd voor in en beschermt daarmee ecologisch waardevolle gebieden, beschermt de rechten van (inheemse) volkeren en zorgt voor veilige werkgelegenheid.

 

Papier & Karton

28 augustus, 2023

Verder lezen

circualir, papierkringloop, kringloop papier en karton

Hoe houden we de papierkringloop gezond?

Blog van Hielke van den Brink over de vitale kringloop van papier en karton in Nederland

6 maart, 2023

Basisscholen zijn óók kampioen papierinzameling!

Maar liefst 98% van de basisscholen in Nederland scheidt papier en karton. Dit onderzocht het ministerie van I&W.

1 november, 2022

CB duurzame samenwerking tussen uitgeverij en boekhandel

Hoe het CB de sustainable footprint wil verkleinen

Het CB, ontstaan als duurzame schakel tussen uitgeverij en boekhandel, wil de footprint structureel verkleinen.

7 februari, 2023