Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dozenhal gaat duurzaam partnerschap aan met Informatiecentrum Papier & Karton

Partnerschap IPK en DozenhalDe Dozenhal, onderdeel van Van de Velde Packaging, en het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) slaan de handen ineen. Met dit partnerschap hopen zij een breed publiek te inspireren om duurzame(re) keuzes te maken als het gaat om de inzet van papier en karton.

Groene dozen

Van de Velde Packaging Dozenhal staat bekend om ‘groene’ dozen – gebruikte kartonnen dozen die aan hoge kwaliteitseisen voldoen en opnieuw op de markt worden gebracht. Gebruikte dozen zijn niet alleen voordeliger dan nieuwe dozen, maar hergebruik vermindert ook de ecologische voetafdruk aanzienlijk. Door de levensduur van het materiaal te verlengen, wordt de druk op nieuwe grondstoffen verminderd.

Partnerschap IPK en Dozenhal

“Het partnerschap met het IPK is een belangrijke stap voor ons”, vertelt Martijn Fijma van Van de Velde Packaging Dozenhal. “We willen laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is en zelfs een voorbeeld worden. Met het partnerschap willen we onze kennis bundelen, zelf geïnspireerd raken en anderen inspireren.” Maroesja Kuut van het IPK sluit zich volledig aan bij de visie van De Dozenhal. “Met het IPK willen we partijen uit de hele keten samenbrengen om kennis te delen en betrouwbare informatie te bieden om impact te kunnen maken. De Dozenhal is met hun inzet op hergebruik een mooie en unieke toevoeging aan ons partnernetwerk. Dus ja, we zijn uiteraard erg blij met het partnerschap tussen IPK en de Dozenhal dat de keten weer een stukje verder verenigt.”

Door hergebruik blijft het materiaal langer in de kringloop en wanneer het niet meer herbruikbaar is, kan papier en karton meerdere keren worden gerecycled.

Papier en karton: van nature duurzaam

Het IPK benadrukt de voordelen van papier en karton, gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen zoals houtvezel uit gecertificeerde bossen. Nieuw papier wordt grotendeels gemaakt van oud papier. Steeds vaker zetten papierfabrikanten alternatieve vezels in, zoals olifantsgras. Dit maakt papier en karton van nature zeer duurzaam. Door hergebruik blijft het materiaal langer in de kringloop en wanneer het niet meer herbruikbaar is, kan papier en karton meerdere keren worden gerecycled. Deze combinatie van hernieuwbare grondstoffen, hergebruik en recycling zorgt voor een aanzienlijke vermindering van afval en besparing van natuurlijke hulpbronnen.

Meer weten over partnerschap met het IPK? Kijk op onze partner-worden-pagina. 

word partner

 

Papier & Karton

9 juli, 2024

Verder lezen

kaart met batterij kaart met brandgevaar

Kaart met batterij vormt brandgevaar

Let op met kaarten waar een muziekje uitkomt. Deze kaarten hebben een batterij en dat zorgt voor brandgevaar tussen het oud papier.

2 februari, 2023

entree museon vlag recycling congres

Secundaire grondstoffen verdienen einde-afval-status

7 maart was het Nationaal Recycling Congres in het Museon; waar alles draait om de aarde, de mens en een duurzame toekomst.

12 maart, 2024

BHV-doos van karton

Zo kan het ook: een BHV-doos van karton, geïntroduceerd door deBesteEHBOdoos.

31 maart, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG