Folder Natuurlijk Papier & Karton

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Papier en karton nóg duurzamer: 25 keer recyclen kan!

Uit een nieuwe universitaire, onafhankelijke studie blijkt dat je verpakkingsmateriaal – papier, karton, karton en vouwdozen – minstens 25 keer recyclen kan. Dat maakt het materiaal nog duurzamer en benadrukt hoezeer het biologische afbreekbare papier en karton passen binnen een circulaire economie.

De Technische Universiteit van Graz in Oostenrijk recyclede keer op keer gevouwen karton om het effect daarvan te kunnen meten. Het goede nieuws is dat het veelvuldig recyclen van het papier en karton geen negatieve effecten vertoonden op het gerecyclede materiaal. Dat nu is aangetoond dat je het materiaal zonder problemen minstens 25 keer kan recyclen, is een enorme toename. Voorheen werd gesteld dat papier en karton tot zeven keer konden worden gerecycled. Winfried Muehling, General Manager van Pro Carton, de Europese vereniging voor karton en kartonfabrikanten, zegt dan ook: “De bevindingen zetten absoluut een streep onder de veel gehoorde mythe dat op vezels gebaseerde verpakkingen slechts vier tot zeven keer kunnen worden gerecycled en daarna aan kwaliteit verliezen. Het benadrukt dat papier- en kartonvezels veel duurzamer zijn dan eerder werd aangenomen.”

Van belang voor recycling is en blijft de kwaliteit van het ingezamelde papier en karton. De Scheidingswijzer papier en karton is een handig hulpmiddel hierbij. Daarnaast: hoe meer papier en karton er kan worden opgehaald, hoe meer er kan worden gerecycled. 89% van het nieuw op de Nederlandse markt gebrachte papier en karton is ingezameld en gerecycled.

 

 

Papier & Karton

17 januari, 2022

Verder lezen

Print en digitaal

Verstandig omgaan met papier, karton én digitale middelen

Papier en digitaal versterken elkaar juist, maar laten we met beide verstandig omgaan.

23 oktober, 2023

duurzaamheid verpakking voedsel

Totaal factoren bepaalt duurzaamheid verpakking

Een nieuwe tool helpt om diverse factoren tegen af te wegen om tot duurzame voedselverpakkingen te komen.

10 januari, 2023

krant van de pers

Koning heeft vertrouwen in papieren krant

De koning bezocht het Brabants Dagblad

15 juli, 2021