Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Papier en karton natuurlijk!

Papier en karton zijn overal om ons heen. Thuis en op het werk. Ons geld, het wc-papier, kranten, enveloppen, verpakkingen in de supermarkt, printpapier en nog veel meer. Papier en karton bieden een duurzaam alternatief voor tal van oplossingen. Waarom het duurzaam is? Dat lees je hier!

Natuurlijke oorsprong

Papier en karton hebben een natuurlijke oorsprong, gemaakt van hout van bomen.

Hernieuwbare bron

Een boom is een hernieuwbare bron. Dit betekent dat het opnieuw geplant kan worden en tot groei kan komen.

Duurzaam beheerde bossen

Het is in het belang van de papierindustrie dat de bossen in stand blijven. Duurzaam bosbeheer is bossen zo te gebruiken dat de biodiversiteit, productiviteit, regeneratiecapaciteit, vitaliteit en het potentieel van bossen nu en in de toekomst behouden blijven zodat de bossen ecologische, economische en sociale functies blijven vervullen en er geen schade veroorzaakt wordt aan ecosystemen. Boscertificering is het instrument om dit te bewijzen.

Papier en karton zijn recyclebaar

Eenmaal vervaardigd kunnen papier en karton tot wel zeven keer gerycled worden. Daar komen dus geen nieuwe bomen aan te pas. Nederland is koploper als het om de inzameling van oud papier gaat. Heel veel van ons nieuwe papier wordt gemaakt van oud papier.

Papier past binnen de circulaire economie

Bij duurzaamheid gaat het erom dat we bewust, verantwoord en zuinig omgaan met onze aardbol, dat wil zeggen grondstofbesparend en milieuvriendelijk. Dat geldt ook voor papier en karton. Als papier verstandig, functioneel wordt ingezet en niet onnodig wordt verspild dan kan dit duurzaam zijn. Gelukkig is papier een circulair product, waardoor verspilling eigenlijk niet aan de orde is. Papier is namelijk geen afval maar grondstof voor nieuw papier. Breng daarom altijd je oud papier en karton naar de papierbak bij jou in de buurt!

Papier & Karton

23 augustus, 2021

Verder lezen

Voedselveiligheid – minerale oliën in voedsel afgenomen

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij voedselveiligheid.

20 december, 2019

krant van de pers

Koning heeft vertrouwen in papieren krant

De koning bezocht het Brabants Dagblad

15 juli, 2021

Je leert beter van papier

Onderzoeken wijzen uit dat je beter onthoudt en dus beter leert van papier.

20 december, 2021