Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

‘Circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking’

Nedvang partner van IPK

Logo NedvangDe circulaire economie vraagt om samenwerking. Nedvang steunt daarom de missie van het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) met een partnership. Nedvang registreert, stimuleert en organiseert de inzameling en recycling van verpakkingsafval in Nederland. Papier en karton vormen daarin een van de stromen en dat is waar Nedvang en het IPK elkaar vinden.

Nedvang staat letterlijk voor ‘Nederland van Afval naar Grondstof’. Oud papier en karton zijn geen afval; deze materialen zijn grondstof van hoogwaardige kwaliteit voor nieuw papier en karton. Daarnaast worden steeds vaker agrarische reststromen ingezet bij de productie van papier. Ook hier wordt iets wat voorheen afval was omgezet naar waardevolle grondstof.

Het Informatiecentrum Papier & Karton heeft als missie het duurzame verhaal van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. “Wij geloven in het authentieke, waardevolle verhaal van papier en karton. Dit verhaal wordt vele malen sterker als we dit als keten met vereende krachten uitdragen en zo samenwerken aan een duurzame toekomst. Nedvang deelt deze visie en we zijn dan ook erg blij dat ze hun krachten met ons willen bundelen”, aldus Maroesja Kuut van het informatiecentrum.

Eén onderdeel in het waardevolle verhaal is dat verpakkingsafval weer grondstof kan worden en dat is precies waar Nedvang zich voor inzet. “Een circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking, kennis en innovatie. Namens het verpakkende bedrijfsleven zet Nedvang zich hiervoor in. Samen brengen we Nederland van afval naar grondstof. Het platform van het informatiecentrum draagt zo bij aan onze missie”, aldus Jeroen van Loo, accountmanager Inzameling & Recycling bij Nedvang.

 

 

Papier & Karton

5 december, 2023

Verder lezen

Digitaal industrieel printen met transferpapier

‘Digitaal printen transferpapier was gat in de markt’

Papierfabrieken in Nederland hebben ieder een specialisatie. Voor Neenah Coldenhove is dat sublimatietransferpapier.

11 mei, 2023

Afscheid Bram ter Beek

Bram ter Beek gaat met ‘IPK-pensioen’ en neemt afscheid

Bram ter Beek neemt afscheid als bestuurslid van het IPK.

9 december, 2022

richtinggevend

VANG lanceert handboek Kwaliteit Oud Papier en Karton

25 januari 2024 werd door VANG tijdens het eerste PMD en OPK congres het Handboek Kwaliteit OPK (oud papier en karton) gelanceerd.

5 februari, 2024

Logo Papier & Karton diapositief PNG