Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

‘Circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking’

Nedvang partner van IPK

Logo NedvangDe circulaire economie vraagt om samenwerking. Nedvang steunt daarom de missie van het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) met een partnership. Nedvang registreert, stimuleert en organiseert de inzameling en recycling van verpakkingsafval in Nederland. Papier en karton vormen daarin een van de stromen en dat is waar Nedvang en het IPK elkaar vinden.

Nedvang staat letterlijk voor ‘Nederland van Afval naar Grondstof’. Oud papier en karton zijn geen afval; deze materialen zijn grondstof van hoogwaardige kwaliteit voor nieuw papier en karton. Daarnaast worden steeds vaker agrarische reststromen ingezet bij de productie van papier. Ook hier wordt iets wat voorheen afval was omgezet naar waardevolle grondstof.

Het Informatiecentrum Papier & Karton heeft als missie het duurzame verhaal van papier en karton zo breed mogelijk uit te dragen. “Wij geloven in het authentieke, waardevolle verhaal van papier en karton. Dit verhaal wordt vele malen sterker als we dit als keten met vereende krachten uitdragen en zo samenwerken aan een duurzame toekomst. Nedvang deelt deze visie en we zijn dan ook erg blij dat ze hun krachten met ons willen bundelen”, aldus Maroesja Kuut van het informatiecentrum.

Eén onderdeel in het waardevolle verhaal is dat verpakkingsafval weer grondstof kan worden en dat is precies waar Nedvang zich voor inzet. “Een circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking, kennis en innovatie. Namens het verpakkende bedrijfsleven zet Nedvang zich hiervoor in. Samen brengen we Nederland van afval naar grondstof. Het platform van het informatiecentrum draagt zo bij aan onze missie”, aldus Jeroen van Loo, accountmanager Inzameling & Recycling bij Nedvang.

 

 

Papier & Karton

5 december, 2023

Verder lezen

BHV-doos van karton

Zo kan het ook: een BHV-doos van karton, geïntroduceerd door deBesteEHBOdoos.

31 maart, 2022

Materiaal Verduurzamingsplan Papier en Karton

Handvatten voor organisaties om te verduurzamen met papier en karton.

1 december, 2018

foto brein en boeken in special duurzaamheid papier & karton

Lezen en schrijven vanaf papier goed voor ontwikkeling kind

Diverse experts, waaronder Erik Scherder, geven aan dat lezen en schrijven vanaf papier goed is voor de ontwikkeling van het kind.

16 oktober, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG