Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lespakket papier & karton voor groep 7 en 8 gelanceerd

Dinsdag 27 oktober lanceert het Informatiecentrum Papier & Karton in samenwerking met KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Lespakket groep 7 en 8

Groep 7 en 8 maken met het lespakket kennis met het circulaire materiaal van nu en straks: papier en karton. In vier vrolijke, leerzame films neemt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers mee door onze sector. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.

Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.

Je vindt het lespakket op de website van KlasseTV: klassetv.nl/pakket/papierenkarton/.

Met het lespakket bereiken we ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen. Gebruik van het pakket is gratis. We hopen de kinderen bewust te maken van de duurzame eigenschappen van papier en karton én laten zien wat zij zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving. Heel veel plezier!

Dit lespakket is een initiatief van papierenkarton.nl: het duurzaamheidsplatform van de papier- en kartonsector, waarin CBA (de golfkartonsector), KVGO (drukkerijen), PRN (papierrecycling) en de VNP (papier- en kartonfabrieken) participeren. We danken DS Smith, Wihabo en Nijssen Recycling voor hun bijdrage aan de totstandkoming ervan.

Papier & Karton

27 oktober, 2020

Verder lezen

sinterklaasboot van karton

Duurzame feestdagen met papier en karton

Aandacht voor de ‘people’ én de ‘planet’ met deze duurzame tips om de feestdagen te vieren.

7 november, 2022

Nieuw jaar, nieuwe start voor Informatiecentrum Papier & Karton

Het Informatiecentrum Papier & Karton lanceert een nieuw logo en een nieuwe website.

11 januari, 2022

bos met mens en dier

De wereld van Papier & Karton in animatie

Drie animaties nemen je mee in de wereld van papier & karton.

27 oktober, 2022