Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Leerlingen 2-havo doen snuffelstage bij het IPK

Scholieren van nu zijn je collega’s van de toekomst. We hoefden dus niet lang na te denken toen twee havo-scholieren vroegen of ze hun snuffelstage bij het Informatiecentrum Papier & Karton (IPK) mochten doen. 10 juli liepen Quinty en Tessa uit 2-havo van het HVC in Nieuw-Vennep een dagje mee met ons om zo een kijkje binnen onze sector te krijgen.

Tijdens hun snuffelstage op het kantoor in Hoofddorp hoorden Tessa en Quinty meer over wat het informatiecentrum doet en mochten ze kennismaken met medewerkers van PRN en VNP die kort vertelden wat voor werk zij doen.

Papier en karton recyclen is belangrijk

Van de hele dag op kantoor zitten kun je misschien wel een beetje beeld krijgen van wat er allemaal in de papiersector gebeurt en wie wat doet, maar of het ook leuk is…?! Daarom vertrokken de twee meiden naar Nijssen Recycling in Nieuw-Vennep waar ze een mooie rondleiding door het bedrijf kregen. “We hebben geleerd dat het belangrijk is je papier en karton te recyclen. Ze vertelden dat ze hier 90 miljoen kilo papier en karton per jaar hebben; dat is écht veel! Dit bedrijf zorgt ervoor dat er weer nieuw papier van kan worden gemaakt”, vertelt Quinty. Naast papier en karton zagen ze dat Nijssen Recycling ook piepschuim en zelfs stro uit uitgemeste stallen verwerkt. “Dat laatste vond ik wel apart. Ook deze mest wordt weer voor iets anders gebruikt. Daarop laten ze champignons groeien”, weet Tessa te vertellen.

Van hard werken word je hongerig, dus werden de havo-leerlingen getrakteerd op een lunch naar keuze: de MacDonalds. Met goed gevulde magen konden ze door naar het volgende uitstapje: Drukkerij Groen in Hoofddorp waar ze door het hele proces van drukwerk werden meegenomen. Van opdrachtformulier naar printplaat naar drukwerk in alle maten, vormen en kleuren. Alles kan worden bedrukt; niet alleen papier en karton, maar ook kleding, tassen, bekers en usb-sticks. De dames waren er stil van, zoveel indrukken hadden ze opgedaan in één dag.

Vlog van snuffelstage

Bij terugkomst op het kantoor van het IPK in Hoofddorp, rondden Quinty en Tessa hun stageverslag af en monteerden ze hun vlog van deze snuffelstage. Als dank voor hun inzet kregen Tessa en Quinty een certificaat en een boekenbon. Wie weet tot gauw maar weer!

Bekijk hieronder de vlog van Quinty en Tessa:

Ontvang je ook stagiaires en wil je ze informatie over papier en karton meegeven of via video’s hen een breder beeld van de sector en de vele mogelijkheden van papier en karton meegeven? In onze flyer zetten we alle middelen die jou daarbij helpen op een rij.

Papier & Karton

17 juli, 2023

Verder lezen

Groot vertrouwen in Nederlandse magazines en nieuwsmedia

Nederlanders hebben een groot vertrouwen in de informatie van tv, radio en de geschreven pers hebben; de zogenoemde traditionele media.

5 september, 2022

Zwaan Lenoir is sterk in speciaal drukwerk

Drukwerk dat je kunt aanraken, voelen, ruiken en horen

In deze serie komen drukkerijen aan het woord over hun werk en de uitdagingen. Deze keer komt Zwaan Lenoir in beeld.

14 juli, 2022

Papier: 25 keer recyclen zonder kwaliteitsverlies

Blog van Henk van Houtum over het belang van veelvuldig kunnen recyclen van oud papier en karton.

21 maart, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG