Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Klokhuis over wc-papier: ‘Ben je vouwer of propper?’

Hoe wordt toiletpapier eigenlijk gemaakt? Voor de productie van toiletpapier wordt oud papier gebruikt. Er zijn rollen van 1 laag tot meerdere lagen papier. Geavanceerde weefstructuren zorgen voor extra sterkte en luchtkussentjes voor comfort. 

Nizar van Klokhuis kijkt een dagje mee bij een (toilet)papierfabriek. En ben jij een vouwer of propper? Klokhuis legt in deze leuke video uit hoe wc-papier wordt gemaakt: van 100% oud papier. Maar zoals we vaker zeggen: duurzaamheid gaat naast de gebruikte materialen ook over hóe Nizar van Klokhuis op het toilet over wc-papierje iets gebruikt en dat je zo min mogelijk verspilt. Dus zoveel wc-papier als nodig is en niet meer! Kijk maar eens in deze video hoe vrachtwagenchauffeuses Shirley en Babette dat doen; wie is propper en wie is vouwer?   

Bekijk hier de tv-uitzending van Klokhuis over wc-papier

 

Op onze site leggen we uit hoe papier en karton worden gemaakt in hele grote machines. Ook kun je nog een andere video bekijken van een ándere papierfabriek in Nederland die wc-papier maakt. En wist je dat papier maken al een eeuwenoud proces is, dat eigenlijk door bijen en wespen is uitgevonden? Een natuurproduct gemaakt door de natuur; daar over kom je meer te weten via het artikel ‘Wespen en bijen maken papier‘.

 

 

Papier & Karton

24 oktober, 2022

Verder lezen

vrachtwagen met oud papier op weg naar papierfabriek

Het maken van papier & karton in animatie

Drie animaties nemen je mee in de wereld van papier & karton.

24 november, 2022

Digitaal industrieel printen met transferpapier

‘Digitaal printen transferpapier was gat in de markt’

Papierfabrieken in Nederland hebben ieder een specialisatie. Voor Neenah Coldenhove is dat sublimatietransferpapier.

11 mei, 2023

krant van de pers

Koning heeft vertrouwen in papieren krant

De koning bezocht het Brabants Dagblad

15 juli, 2021