Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Klokhuis over wc-papier: ‘Ben je vouwer of propper?’

Hoe wordt toiletpapier eigenlijk gemaakt? Voor de productie van toiletpapier wordt oud papier gebruikt. Er zijn rollen van 1 laag tot meerdere lagen papier. Geavanceerde weefstructuren zorgen voor extra sterkte en luchtkussentjes voor comfort. 

Nizar van Klokhuis kijkt een dagje mee bij een (toilet)papierfabriek. En ben jij een vouwer of propper? Klokhuis legt in deze leuke video uit hoe wc-papier wordt gemaakt: van 100% oud papier. Maar zoals we vaker zeggen: duurzaamheid gaat naast de gebruikte materialen ook over hóe Nizar van Klokhuis op het toilet over wc-papierje iets gebruikt en dat je zo min mogelijk verspilt. Dus zoveel wc-papier als nodig is en niet meer! Kijk maar eens in deze video hoe vrachtwagenchauffeuses Shirley en Babette dat doen; wie is propper en wie is vouwer?   

Bekijk hier de tv-uitzending van Klokhuis over wc-papier

 

Op onze site leggen we uit hoe papier en karton worden gemaakt in hele grote machines. Ook kun je nog een andere video bekijken van een ándere papierfabriek in Nederland die wc-papier maakt. En wist je dat papier maken al een eeuwenoud proces is, dat eigenlijk door bijen en wespen is uitgevonden? Een natuurproduct gemaakt door de natuur; daar over kom je meer te weten via het artikel ‘Wespen en bijen maken papier‘.

 

 

Papier & Karton

24 oktober, 2022

Verder lezen

Consument wil zelf kiezen tussen print of online

Print en digitaal zijn beide belangrijk en vullen elkaar aan.

3 augustus, 2021

Oude tekst lezen

Wetenschappers lezen ongeopende brief uit 17e eeuw met scantechnologie

Wetenschappers zijn erin geslaagd een honderden jaren oude ongeopende brief te lezen. De brief werd gevonden in een koffer van een Haagse postmeester.

11 maart, 2021

Papiermaker Joop voor de klas

Leerlingen maken zelf papier tijdens gastles over papier en karton

Samen met papiermaker en gastdocent Joop Willemsen maakten leerlingen van basisschool De Pannevogel papier.

16 januari, 2023