Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kaart met batterij vormt brandgevaar

kaart met batterij is kaart met brandgevaar14 februari is het weer Valentijnsdag. Een mooi moment om even extra aandacht aan je dierbaren te geven. Bijvoorbeeld met een persoonlijke kaart; ontvangers worden daar vrijwel altijd blij van. En wij ook als je kiest voor een kaart gemaakt van PEFC- of FSC-papier en wanneer je je oude kaarten naar de oudpapierbak brengt. Maar let op met kaarten met batterij; waar een muziekje uitkomt. Deze kaarten vormen een brandgevaar. Er zit een klein batterijtje in dat brand veroorzaakt tussen het oud papier. Deze batterij hoor je apart in te leveren. Papierrecycler Recycling.nl legt uit waarom.

Batterijen en accu’s vormen een steeds groter probleem voor afval- en recyclingbedrijven, zoals bij papierrecyclers. De energiedragers vormen een brandgevaar als deze niet op de juiste manier worden gescheiden, ingezameld en verwerkt. Steeds vaker komen batterijen of accu’s bij het oud papier terecht met alle risico’s op brandgevaar en milieuschade.

Brandgevaar van kaarten met batterij In het kort:

  • Batterijen en accu’s kunnen brandgevaarlijk zijn alsBatterij in kaart is een kaart met brandgevaar deze niet op de juiste manier worden gescheiden, ingezameld en verwerkt.
  • Batterijen en accu’s mogen nooit zomaar in een reguliere vuilnisbak gegooid worden, maar moeten apart worden ingezameld om brandgevaar en milieuschade te voorkomen.
  • Batterijen of accu’s kunnen brand veroorzaken in containers, transportvoertuigen of gedurende het recyclingproces. Bijvoorbeeld bij de verwerking van oud papier of karton.
  • Gebruik altijd speciale inzamelcontainers voor afgedankte batterijen of accu’s, of lever deze in bij daarvoor bestemde inleverpunten.

Lees het volledige artikel op de site van Recycling.nl

Papier & Karton

2 februari, 2023

Verder lezen

Industriewater Eerbeek een van eersten ter wereld naar 100% circulair

Industriewater Eerbeek werkt als een van de eersten ter wereld stap voor stap toe naar een volledig circulair watersysteem voor de papierfabrieken.

5 september, 2022

vwo-leerlingen ontwerpen kartonnen verpakking

Vwo-leerlingen ontwerpen kartonnen verpakking

4 meiden uit 3 vwo gingen aan de slag voor verpakkingsbedrijf Zalpak om voor fruit een doosje te ontwerpen.

22 december, 2022

wegwerp koffiebeker

NVGP doet suggestie voor retoursysteem recyclebare papieren koffiebeker

Vanaf januari 2024 mogen wegwerpbekers niet meer worden gebruikt. De NVGP doet een voorstel voor een recyclesysteem.

22 juni, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG