Folder Natuurlijk Papier & Karton

Logo Papier & Karton diapositief PNG
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gezocht voor Mans Lejeune Award: brancheorganisaties met voorbeeldfunctie

Welke branche- of beroepsorganisatie wint de Mans Lejeune Award 2024, rond het thema ‘duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen’?

Lejeune Association Management, een bureau gespecialiseerd in het beheer van brancheorganisaties, heeft de inschrijving voor de Mans Lejeune Award geopend. Inschrijven kan nog tot en met 26 augustus. De award is een erkenning van innovatieve samenwerking en duurzame ontwikkeling binnen de sector. Dit jaar richt de organisatie zich op brancheorganisaties en beroepsorganisaties met een ondernemende achterban die een voortrekkersrol hebben gespeeld in verduurzaming. Aangedreven door de EU Green Deal en de toenemende roep om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De winnaar van de Mans Lejeune Award 2024 wordt bekend gemaakt tijdens het LeJeune jubileumevenement op 31 oktober 2024.

De Mans Lejeune Award 2024

Lejeune Association Management wil met de Mans Lejeune Award branche- en beroepsorganisaties bekronen die een bijzondere rol hebben vervuld/vervullen op het gebied van verduurzaming. De criteria die zij hanteren zijn:

  1. Visie en strategie: wat is de visie, welke impact wordt geambieerd en hoe verhoudt deze zich tot de context van de organisatie?
  2. Betrokkenheid, besluitvorming en communicatie: hoe is de achterban gemobiliseerd en hoe effectief is de storytelling?
  3. Operationele samenwerking en partnerschappen: hoe effectief heeft de organisatie de samenwerking op brancheniveau en tussen organisaties georganiseerd?
  4. Impact: hoe heeft het project concreet bijgedragen aan de verbetering van de levenstevredenheid van betrokken personen of gemeenschappen?

Jury

De jury van de Mans Lejeune Award 2024 bestaat uit vijf professionals. Elk jurylid brengt een uniek perspectief en een schat aan kennis naar de beoordelingstafel. Hun beoordeling is een zoektocht naar organisaties die niet alleen excelleren in hun inzet voor MVO en duurzaamheid, maar die ook een voorbeeld zijn voor de hele sector.

Paul de Ruijter, De Ruijter Strategie
Cécile Veldman, De Nederlandse Associatie (DNA)
Bart Lombaerts, Content marketer Spyke en co-producent ‘The Decade of Action’
Michel Scholte, CSRD-Academy, Impact Institute/True Price

Als oprichter van Thuiswinkel.org (winnaar van de Mans Lejeune Award 2014) zal Wijnand Jongen als onafhankelijk voorzitter zijn kennis en ervaring inbrengen bij de jury.

inschrijf banner Lejeune award

Papier & Karton

25 juni, 2024

Verder lezen

perceptie versus realiteit, de roze bril

Perceptie versus realiteit in de grafische en papierindustrie

Blog van Brecht Grieten, directeur KVGO, over de perceptie van papier en karton versus de realiteit.

27 september, 2022

Kettingbrief

Packaging specialist: ‘Klanten eisen meer en meer dat we van papier en karton gebruikmaken’

Elke maand komt iemand uit de sector aan het woord die in een kettingbrief vertelt over zijn of haar werk. Deze maand Keter.

7 juni, 2022

Markt duurzame verpakkingen groeit

De markt voor duurzame verpakkingen groeit mede onder druk van regelgeving en consumentenvoorkeuren

31 januari, 2022

Logo Papier & Karton diapositief PNG