Folder Natuurlijk Papier & Karton

Experts verwachten meer papier in verpakkingsmateriaal

Uit onderzoek van materiaaltechnoloog Aquapak Polymers Ltd onder 150 duurzaamheids- en verpakkingsexperts in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland blijkt dat steeds meer bedrijven meer gaan investeren in duurzame verpakkingen. Bijna driekwart van de ondervraagden verwacht dat er hiervoor meer papier zal worden gebruikt in de komende vijf jaar. Dit en meer is te lezen in het rapport ‘Sustainable Packaging in Europe: the drive for change’, dat op 16 mei 2023 werd gepubliceerd.

Meer papier in verpakkingsmateriaal

Het onderzoek toont aan dat als het gaat om de drie meest voorkomende verpakkingsmaterialen, de meerderheid (83%) van de respondenten verwacht meer multimateriaal te gaan gebruiken in hun productportfolio’s en dat bijna driekwart (72%) meer papier zal gebruiken in de komende vijf jaar. Als het gaat om innovatieve nieuwe materialen, verwacht men een groter gebruik van nieuwe polymeren in hun verpakkingsmateriaal, zoals respectievelijk PVOH (69%) en bioplastics (65%)

Productbescherming wordt als belangrijkste kenmerk van het verpakkingsmateriaal gezien; belangrijker dan de recycling van een verpakking. Aquapak ontwikkelde Hydropol, een polymeer op basis van PVOH, dat kan worden gecoat op zowel papier als karton, met onder andere bewezen gas- en vetbarrière-eigenschappen en warmteafdichting, waardoor het geschikt is voor verschillende verpakkingstoepassingen. De Hydropol-coating kan worden gerecycled en is biologisch afbreekbaar.

Het volledige rapport is via de site van Aquapak te downloaden

 

Papier & Karton

22 mei, 2023

Verder lezen

Ed Nijpels: ‘Nederland is kampioen papierrecycling’

T.o.v. 2019 zamelden en hergebruikten we 2% meer papier en karton.

22 november, 2021

Materiaal Verduurzamingsplan Papier en Karton

Handvatten voor organisaties om te verduurzamen met papier en karton.

1 december, 2018

Schaarste papier en karton

Tijdig bestellen is essentieel om op tijd papier en karton geleverd te krijgen.

6 december, 2021