Duurzame feestdagen met papier en karton

Sinterklaas komt bijna weer in het land op de voet gevolgd door de Kerstman. De tijd dat we de warme decembersfeer in huis, kantoor of klaslokaal willen halen. En vaak eveneens de tijd dat we met een geschenk waardering willen uiten richting elkaar; medewerkers dan wel relaties. Misschien wil je graag hieraan meedoen, maar tegelijk de impact die dat heeft op het milieu zo klein mogelijk houden. Kies dan voor duurzame, recyclebare producten. Als Informatiecentrum Papier & Karton geven we graag wat duurzame tips om de feestdagen door te komen.

Feestdagen en papier en karton

Papier en karton zijn natuurproducten, van origine gemaakt van een hernieuwbare bron: de houtvezel. In Nederland wordt het meeste nieuwe papier gemaakt van ingezameld oud papier, dat vervolgens hierna weer keer op keer wordt gerecycled. Dat maakt papier en karton duurzaam.

Sinterklaasfeest met papier en karton

Het huis, kantoor of de school in Sinterklaas-stijl versieren kan heel goed met papier en karton. Bij KarTent hebben ze diverse mogelijkheden hiervoor. Zoals een schoorsteen en stoomboot van karton. Alleen nog de kinderen een eigen schoentje van papier laten knutselen die je vervolgens kunt vullen met cadeaus van papier en karton.

Kartonnen kerstsfeer

Van de Sint naar Kerst. Ook hier kun je variëren tijdens de feestdagen met papier en karton. Een kartonnen kerstboom kan jaren mee en berg je plat op. Naast dat het kantoor, school of huis in kerstsferen brengt, kan de kartonnen kerstboom natuurlijk ook als relatiegeschenk worden benut. Van een gezellige, kleine kartonnen boompje voor op bureaus tot sfeervolle kamervullende kerstboom met ballen. Kartent biedt meer voor een kartonnen kerstsfeer, zoals een rendier aan de muur of een kerststal. De kerstspullen zijn gemaakt om jaren mee te gaan. Gebruik je ze niet meer, dan breng je het naar het oud papier, zodat het weer als grondstof kan worden verwerkt voor nieuw papier en karton.

Bloeiend nieuw jaar

Met de groene cadeautjes van BLOOM is het mogelijk relaties letterlijk een bloeiend nieuwjaar te wensen. Naast (kerst) bloeikaarten, biedt BLOOM een Do It Yourself bijenhotel in een mooie geschenkbox. Dit bouwpakket is volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Een duurzaam geschenk dat ook nog eens bijdraagt aan de bescherming van bijen.

Papieren bloemen

Bloemen houden van mensen en mensen houden van bloemen. Vrijwel iedereen geniet van een mooie bos bloemen, zeker als deze heel lang mee gaat. Met de papieren bloemkunstwerken die Anouk maakt, is dat mogelijk, want deze bloemen verwelken nooit. Doordat je iets blijvends geeft, geeft het ook meer waarde aan je zakelijke geschenk.

Kunst van papier

Kunst is persoonlijk. Nog persoonlijker wanneer je het als bedrijf op maat kan laten maken. Zo maakt Marthe van Herk in opdracht kunstwerken van papier net als Thysa Zevenbergen. Papier-maché is vooral bekend van de surprises die ermee gemaakt worden, maar diverse kunstenaars weten met deze techniek prachtige sculpturen te maken alsof het van brons is gemaakt.

Papier & Karton

7 november, 2022

Verder lezen

entree museon vlag recycling congres

Secundaire grondstoffen verdienen einde-afval-status

7 maart was het Nationaal Recycling Congres in het Museon; waar alles draait om de aarde, de mens en een duurzame toekomst.

12 maart, 2024

snuffelende honden, snuffelstage

Leerlingen 2-havo doen snuffelstage bij het IPK

Quinty en Tessa uit 2-havo van het HVC in Nieuw-Vennep liepen een dagje snuffelstage bij het IPK.

17 juli, 2023

foto brein en boeken in special duurzaamheid papier & karton

Special Duurzaamheid Papier & Karton in huis-aan-huisbladen

Het IPK ontwikkelde een Special Duurzaamheid Papier & Karton voor huis-aan-huisbladen.

3 oktober, 2023

Logo Papier & Karton diapositief PNG